Актуелно

Министар Вулин: Циљ лажи које износе Беливук и Миљковић политичка елиминација председника Вучића

26.07.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да окривљени имају право да се бране лажима и да је то очекивано, али да изненађује понашање медија и опозиције који те лажи преносе као истину која је доказана и исказе убица и кољача Вељка Беливука и Марка Миљковића користе у политичким обрачунима...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да окривљени имају право да се бране лажима и да је то очекивано, али да изненађује понашање медија и опозиције који те лажи преносе као истину која је доказана и исказе убица и кољача Вељка Беливука и Марка Миљковића користе у политичким обрачунима. 

Министар Вулин је за јутарњи програм ТВ „Хепи“ навео да у том политичком контексту пласираних лажи сметају само два човека, председник Републике Србије Александар Вучић и министар полиције Александар Вулин, које треба елиминисати, ако не може физички, онда прво политички. 

„Нека каже Вељко Беливук да се виђао са њима, нека каже Марко Миљковић да су клали заједно и на то ће рећи да је то реч на реч. Како је то реч на реч, како можете да поредите убицу са мном или Вучићем, какво то значење има њихова реч“, упитао је министар Вулин. 

Како је објаснио, одбрана Вељка Беливука и Марка Миљковића је део унапред припремљеног сценарија, по коме се сви чланови клана бране ћутањем, сем Беливука и Миљковића који треба да дискредитују Вучића и њега, и да их лажима уцене, што је, како је истакао, немогуће.

„Сви ми који смо их рушили и срушили, на тапету смо, само ми. Александар Вучић и ја када смо били опозиција нисмо ни у једном тренутку подржавали изјаве чланова земунског клана, а данас се ова криминална група подржава од стране Ђиласових медија. Сетите се када је Легија на суђењу након убиства премијера у одбрани тврдио да је заједно са Зораном Ђинђићем шверцовао више стотина килограма кокаина. Александар Вучић и ја, као опозиција, нисмо користили ту изјаву, јер смо знали да је то лаж и глупост. Такве ствари се не раде својој држави. Александар Вучић и ја као опозиционари смо знали да се неке ствари не раде. Сада, овде, наша опозиција нема тај проблем, али само под условом да је то против Вучића. Постоје ствари које се не раде ни због једног политичког мотива или поена. Не можете да помислите да су месар и његов другар релевантни, готово политички фактори, политички субјекти и да то показујете као да то није изјава већ доказ", истакао је министар Вулин.

Министар је објаснио да је задатак Миљковића био да се надовеже на одбрану Беливука, али да је он након што су му предочене монструозне фотографије, које није очекивао да истражни органи поседују, заборавио шта треба да каже и да се у тим лажима занео.

„Сметају два човека и све је дозвољено против њих. Постоје неки закони у овој земљи, постоји неки морал. Као што видите за Александра Вучића и мене не постоји. Све је дозвољено против Вучића, свака лаж је добродошла. А шта би било овог јутра да нисмо показали све оне фотографије, да не знате ко су ти људи. Данас би Беливук и Миљковић имали мурале по зидовима, викали би "правда за Вељу, правда за Марка". Тако би изгледало. Ми знамо да су они касапи, да су месари, доказали смо вам то пред милионима гледалаца и још увек неко преноси њихове изјаве као да је то потпуна истина. Шта би радили да нисмо. Без обзира што сам навикао на све, изненадило ме је да неко може толико да мрзи своју земљу да то ради. У читавој Европи падају овакви кланови и нико не узима за озбиљно шта прича Ел Чапо, кога брига шта прича Ел Чапо."

„Са оваквом опозицијом и медијима ми морамо да објашњавамо шта сваки убица може да каже у својој одбрани, лажући, измишљајући, нападајући. Замислите да нисмо показали фотографије, да не знате шта је Миљковић радио, да не знате да је он највероватније фотографисао Беливука и Лалића, када искежени држе човека кога ће заклати за неколико минута… онда би све ово изгледало као неки обрачун унутар мафије“, рекао је министар Вулин, истакавши да је изненађен да неко може толико да мрзи своју земљу. 

Министар Вулин је нагласио да је председник Србије Александар Вучић повео борбу против мафије и да без њега те борбе не би било. 

„Да би се ова група похапсила и осигурали докази, требало је мобилисати Министарство унутрашњих послова, Безбедносно-информативну агенцију, уз апсолутну подршку Тужилаштва за организовани криминал. То може да обезбеди само неко ко има апсолутни ауторитет у државним структурама. Александар Вучић је све то окупио и организовао“, навео је министар Вулин.