Актуелно

Министар Вулин: У МУП-у раде добри и стручни људи

04.01.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је полиција врло озбиљно схватила рат против мафије и да се труди не само да тај рат води већ и да га добије...
01-1_AKTIVNOSTI 2_ministar VULIN

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је полиција врло озбиљно схватила рат против мафије и да се труди не само да тај рат води већ и да га добије.

„Председник Републике Србије Александар Вучић објавио је рат мафији, не зато што то добро звучи, већ зато што то треба да се ради и ми смо његово наређење озбиљно схватили. Читаво Министарство унутрашњих послова се труди не да се тај рат само води већ и да се добије“, рекао је министар Вулин у емисији „Дневни ред“ телевизије Б92.

Према његовим речима, сваки криминалац и мафијашки вођа наићи ће на потпуно исти одговор као у случају Дарка Елеза, чије је хапшење донело мир грађанима Републике Српске и Србије.

Министар је истакао да је српска полиција у борби против криминала спремна на сарадњу са свима у региону, као што је то био случај приликом хапшења Елеза или сарадње са црногорском полицијом којој је изручен осумњичени за шверц 5,4 тоне кокаина.

Говорећи о ситуацији у Новом Пазару, министар Вулин је навео да је ситуација у том граду знатно боља и да су након састанка који је одржао са руководиоцима полицијске станице суспендована два инспектора, одузето више возила, наркотика, оружја, као и да су ухапшене особе које су неко дуже време биле на потерницама.   

„Обични грађани у Новом Пазару су задовољни. Нама није циљ да Жандармерија остане дуго времена у Новом Пазару, већ да ојачамо Полицијску управу у том граду да се сама носи са свим облицима криминала“, рекао је министар Вулин.

Министар Вулин је поручио да грађани могу да буду сигурни да је Србија безбедна земља која ће се увек борити против криминала и да у Министарству унутрашњих послова раде професионалци, добри и стручни људи, који ће ту борбу да воде.