Актуелно

Дачић посетио „Орлове“ пред одлазак у Немачку

10.06.2024.
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, посетио је фудбалску репрезентацију Србије у Спортском центру у Старој Пазови којима је пожелео да достојно представља своју земљу на Европском првенству у Немачкој и поручио им да ће припадници полиције учинити све да боравак наше експедиције у Немачкој протекне у најбољем могућем реду...

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, посетио је фудбалску репрезентацију Србије у Спортском центру у Старој Пазови којима је пожелео да достојно представља своју земљу на Европском првенству у Немачкој и поручио им да ће припадници полиције учинити све да боравак наше експедиције у Немачкој протекне у најбољем могућем реду.

„Ја сам увек велики оптимиста. Када човек постане министар унутрашњих послова, онда га углавном не занимају толико резултати, колико безбедносни аспект целе ситуације. Пред нама је велики изазов као што је Европско првенство. Министарство унутрашњих послова и полиција заједно са Фудбалским савезом Србије учиниће све да боравак наше експедиције у Немачкој протекне у најбољем могућем реду“, рекао је Дачић и додао да ће 20 полицијских службеника Министарства унутрашњих послова, у разним сегментима, бринути о безбедности српске репрезентације.

„Разговарали смо о томе пре двадесетак дана у министарству, данас сам искористио прилику да посетим момке у Старој Пазови и да им пожелим пуно успеха и среће“,  поручио је Дачић.

Министар је истакао да су победе потребне јер крепе дух целе нације и да се и сам уверио у то колико један успех може да изазове позитивних емоција у народу, након повратка златне репрезентације са Европског првенства 2013. године у Литваније.

„Одавно нисмо имали тако висок појединачни квалитет у репрезентацији. Свестан сам да има и оних који очекују немогуће, као што каже наш народ „будимо реални, очекујмо немогуће“, рекао је Дачић.

Министра Дачића су у српској кући фудбала дочекали селектор Драган Стојковић и директор А тима Стеван Дика Стојановић са којима је разговарао о предстојећим активностима „Орлова“ током боравка у Немачкој, са којима је затим, присуствовао и тренингу репрезентације на главном терену у Старој Пазови.

„Много нам значи подршка високих државних структура, нарочито кад стиже од човека који је толико привржен фудбалу као што је министар Ивица Дачић. Разговарали смо дуго пре тренинга, зрачио је оптимизмом и потенцирао победнички менталитет играча који су већ имали прилику да освајају трофеје у омладинском узрасту. Посета је протекла у ведром расположењу и за нас је веома важно што смо још једном добили гаранцију да ће са безбедносног аспекта све протећи без икаквих проблема “, закључио је селектор Стојковић.