Актуелно

Састанак са представницима локалне самоуправе и штабова за ванредне ситуације

11.02.2021.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић одржао је данас у Прокупљу састанак са командантом и начелницима штабова за ванредне ситуације Топличког управног округа, на којем су разматране мере које треба предузети у наредном периоду како би се смањили ризици и штета од евентуалних поплава и других ванредних ситуација...
Састанак са представницима локалне самоуправе и  штабова за ванредне ситуације
Састанак са представницима локалне самоуправе и  штабова за ванредне ситуације
Састанак са представницима локалне самоуправе и  штабова за ванредне ситуације

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић одржао је данас у Прокупљу састанак са командантом и начелницима штабова за ванредне ситуације Топличког управног округа, на којем су разматране мере које треба предузети у наредном периоду како би се смањили ризици и штета од евентуалних поплава и других ванредних ситуација.

Државни секретар Јоцић, на састанку коме су присуствовали представници Сектора за ванредне ситуације и Републичког штаба за ванредне ситуације, као и представници локалне самоуправе, истакао је да Министарство унутрашњих послова систематично приступа решавању свих проблема, што се могло видети у претходном периоду.

Према његовим речима, све радње и активности Министарства усмерене су ка подизању нивоа безбедности и сигурности грађана, од борбе против организованог криминала, у којој је држава показала одлучност хапшењем припадника организоване криминалне групе осумњичене за тешка кривична дела, до превентивних активности које треба предузети како би се спречиле последице елементарних непогода, које могу нанети штету имовини наших грађана, али и бити погубне по људске животе.    

„У циљу подизања нивоа безбедности, на иницијативу команданта Републичког штаба за ванредне ситуације и министра унутрашњих послова Александра Вулина, одржаћемо састанке у свим окрузима у Србији, како бисмо дефинисали све кризне тачке и предложили мере које треба предузети како би се спречила и смањила штета проузрокована елементарним непогодама“, рекао је државни секретар.

Јоцић је нагласио да овај посао може бити добро обављен само уз чврсту сарадњу свих, Републичког и локалних штабова за ванредне ситуације, али и свих других државних институција, које у својој надлежности имају реаговање и предузимање превентивних мера за спречавање последица елементарних непогода.

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић истакао је да  су овакви састанци од великог значаја, јер поплаве нису заобишле општине Топличког округа ни ове године, као ни претходних.

Први састанак са командантом и начелницима штабова за ванредне ситуације одржан је у Пчињском управном округу, а у наредном периоду састанци, који имају за циљ конкретно и одлучно решавање уочених проблема везаних за елементарне непогоде са јасно дефинисаним роковима, биће одржани у Јабланичком и Златиборском управном округу.