Актуелно

Министар Вулин на Хепи телевизији: Протести у суботу нису били еколошки, већ политички

30.11.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да протести организовани у суботу нису били еколошки, већ политички и да им је циљ рушење председника Србије Александра Вучића без избора, као и дестабилизовање Србије...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да протести организовани у суботу нису били еколошки, већ политички и да им је циљ рушење председника Србије Александра Вучића без избора, као и дестабилизовање Србије. 

„Србија је на удару оних који би да изазову дубоку политичку нестабилност и сукобе унутар наших грађана. Тражи се повод да се Србија уведе у период политичке дестабилизације и ово ће трајати до априла. Нема никакве везе са екологијом, чистим ваздухом, рекама, загађењем. Ово су искључиво политички протести који су помогнути и највећим делом финансирани из иностранства“, рекао је министар Вулин у Jутарњем програму Хепи телевизије.

Министар Вулин је рекао да месецима упозорава на нереде који долазе и да ће бити искоришћен било какав повод за њихово изазивање, те да је због тога и повучен закон  о полицији, а да је сада за то искоришћен Закон о експропријацији. 

Истакао је да се блокирањем ауто-путева и саобраћајница ниједан еколошки проблем не може решити, али да се на овај начин праве сукоби и тензије међу грађанима Србије. 

„Покушава да се направи подела у друштву, а никада у историји самосталне Србије више грађана није говорило да Србија иде у добром правцу. Грађани то виде, они имају различите погледе, али виде позитиван тренд и то неко хоће да прекине“, казао је министар Вулин. 

Министар полиције је нагласио да мирни протести нису проблем, али да блокирање ауто-пута јесте, јер се на тај начин спречава одвијање свакодневног живота свих грађана Србије. 

„Полиција ће поступати у складу са законом и водиће рачуна да не изазове ни један једини сукоб, то је наш посао и ми ћемо сачувати јавни ред и мир. Сва одговорност за било шта што се деси је на оним који организују непријављене скупове“, истакао је министар упитан да каже како ће полиција реаговати наредне суботе за када су најављени нови протести.