Актуелно

Министар унутрашњих послова Александар Вулин примио полицијске службенике Полицијске управе у Пироту

14.10.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин примио је данас полицијске службенике Полицијске управе у Пироту који су и поред свог рада и ангажовања на обезбеђењу јавног окупљања "Европрајд" у Београду, својим брзим и правовременим поступањем помогли да се на свет донесе и сачува један људски живот...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин примио је данас полицијске службенике Полицијске управе у Пироту који су и поред свог рада и ангажовања на обезбеђењу јавног окупљања "Европрајд" у Београду, својим брзим и правовременим поступањем помогли да се на свет донесе и сачува један људски живот.

Министар унутрашњих послова честитао је полицијским службеницима Полицијске управе Пирот Зорану Стевановићу, Саши Трифунову и Милошу Петровићу, јер су и поред захтевног посла током обезбеђивања јавног реда и мира на "Европрајду", помогли жени која је почела да се порађа лежећи на тротоару.

„Ви сте оличење честитог српског полицајца, који је увек на услузи својим грађанима. Вашим правовременим реаговањем показали сте сву људскост и доброту коју поседују српски полицајци. Ово су тренуци када посебно осетим понос што сам део вас, део српске полиције",  поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Министарство унутрашњих послова вам је бескрајно захвално и поносно на вас", казао је министар Вулин, који је овом приликом новчано наградио полицијске службенике из Пирота.

Полицијски службеници Стевановић, Трифунов и Петровић су током вршења полицијских задатака приликом одржавања "Европрајда" брзом и хитром реакцијом створили услове за безбедан порођај и помогли да жена, коју су затекли на тротоару у улици Браће Крсмановића, донесе на свет дечака.