Актуелно

Министар Вулин: Код криминалаца нема националности, свако ко се бави криминалом биће пронађен и кажњен

28.01.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је заплена 300 килограма марихуане у Великом Трновцу прва велика заплена у том месту након деценија, истакавши да заплена у том крају није било не због полицијских већ из политичких разлога, јер је реч о чисто шиптарској средини у коју се сваки улазак полиције тумачи као изазивање међунационалних сукоба...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је заплена 300 килограма марихуане у Великом Трновцу прва велика заплена у том месту након деценија, истакавши да заплена у том крају није било не због полицијских већ из политичких разлога, јер је реч о чисто шиптарској средини у коју се сваки улазак полиције тумачи као изазивање међунационалних сукоба. 

„Реч је о средини која је стално покушавала да се политички брани када се води борба са криминалом. Србија коју води председник Александар Вучић је земља у којој се закон примењује свуда и нема везе које сте вере или нације, само је битно да ли поштујете закон“, рекао је министар Вулин у јутарњем дневнику РТС. 

Нагласио је да код криминалаца нема националности и да га не занима да ли је неко Шиптар или Србин, јер ако шверцује марихуану и бави се криминалом биће пронађен и кажњен. 

Министар је рекао да је хапшењем ове криминалне банде, која је како је истакао албанска мафија, разбијен ланац кријумчарења марихуане ка Турској и подсетио да је иста кријумчарска група пре нешто више од годину дана пала у Аранђеловцу са 670 килограма марихуане. 

„Марихуана је требало да заврши у Турској, ишла је из Албаније, па је требало да се  преко Северне Македоније пребаци у Србију и одатле камионима у Турску, где тренутно килограм марихуане кошта између шест и осам хиљада евра. Турска је у конкретном случају постала увозник дроге“, објаснио је министар полиције. 

Према његовим речима, после ове две велике заплене и хапшења ова криминална банда, која је имала моћну базу у Србији, Албанији, Северној Македонији и Косову и Метохији, је разбијена. 

„Показали смо како ради озбиљна полиција. Поносан сам на припаднике Министарства унутрашњих послова, Одељења за дроге и све делове полиције који су заједно радили и показали да синергија даје изванредне резултате", рекао је министар Вулин.