Актуелно

Ребић: Током дводневних протеста од стране демонстраната повређено укупно 118 полицијских службеника

09.07.2020.
Директор полиције Владимир Ребић рекао је данас да је током дводневних протеста од стране демонстраната повређено укупно 118 полицијских службеника, којима је указана помоћ у здравственим установама у више градова у Србији...

Директор полиције Владимир Ребић рекао је данас да је током дводневних протеста од стране демонстраната повређено укупно 118 полицијских службеника, којима је указана помоћ у здравственим установама у више градова у Србији.

„Грађани су и синоћ били сведоци невероватних размера насиља не само у Београду, већ и у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу. Такво насиље је недопустиво и полиција ће предузети све мере како би се зауставило насиље на улицама, а изгредници ће бити приведени правди“, рекао је Ребић и додао да су током синоћних протеста процесуиране 153 особе.

Директор полиције је такође истакао да је причињена велика материјална штета, јер су демонстранти оштетили имовину грађана, као и имовину Републике Србије.

„Уништавали су аутомобиле, прозоре, излоге, палили контејнере. У Новом Саду су разбијена стакла на РТВ Војводина и запаљена је ватра на улазу у Градску кућу, док су у Нишу и Крагујевцу уништени полицијски аутомобили и бацане су каменице на зграде полицијских управа у тим градовима. Захваљујући координираној реакцији полиције, успели смо да успоставимо контролу током ноћи на улицама“, нагласио је Ребић.

Ребић је подсетио да је полиција и синоћ реаговала тек када су на полицајце бачене каменице, димне бомбе, флаше и бакље, па чак и молотовљев коктел.

„Пласирају се и бројне нетачне информације да су међу демонстранте убачени људи из безбедносних структура, како би изазвали нереде. Реч је о потпуним неистинама. Све оно што се дешавало у претходна два дана је заправо озбиљан и организован напад на припаднике МУП-а. Такође, објављене су и неистине да је полиција синоћ користила гумене метке и да је кренула са воденим топовима ка демонстрантима. Све ове лажи имају за циљ нарушавање угледа МУП-а, а тиме желе и да оправдају хулиганске нападе на полицију и дивљање на улицама“, истакао је Ребић.

Он је додао и да смо на протестима могли да видимо и одређени број политичара који тиме, како је рекао, показују да подржавају насиље и нереде на улицама.