Актуелно

Министар Вулин изразио захвалност Републици Гани на поштовању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије

12.10.2021.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин уз високе државне почасти испратио је данас на Аеродрому „Никола Тесла“ у Београду председника Републике Гане, Нана Адо Данква Акуфо-Адоа који је у Београду присуствовао обележавању 60 година од прве конференције Покрета несврстаних...

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин уз високе државне почасти испратио је данас на Аеродрому „Никола Тесла“ у Београду председника Републике Гане, Нана Адо Данква Акуфо-Адоа који је у Београду присуствовао обележавању 60 година од прве конференције Покрета несврстаних.

Министар Вулин је изразио уверење да ће се захваљујући председнику Александру Вучићу и председнику Акуфо-Адоу, сарадња двеју држава знатно унапредити у свим областима, на добробит наша два народа.

Министар Вулин је изразио захвалност Републици Гани на поштовању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије и поручио да, уколико се захтев тзв. „Косова“ по питању чланства у Интерполу поново актуелизује, Србија очекује њихову подршку, у интересу очувања интегритета и професионалног карактера те међународне полицијске организације.

Председник Републике Србије Александар Вучић је јуче, на свечаној церемонији у Палати Србија,  уручио орден Акуфо-Адоу, за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа између Србије и Гане.