Актуелно

Mинистар Вулин: Србија коју води последњи слободни државник Европе Александар Вучић је на својој страни

21.06.2022.
„Србија је кроз своју историју била предмет бројних уцена и ултиматума. У два последња светска рата, Немачка се истицала ултиматумима после којих су умирали милиони Срба. И увек је питање било на чијој смо страни. Србија је на својој страни, Србија је на бољој страни историје, чиме народ госпође фон дер Лајен и већине народа који чини Европску унију не може да се похвали...

„Србија је кроз своју историју била предмет бројних уцена и ултиматума. У два последња светска рата, Немачка се истицала ултиматумима после којих су умирали милиони Срба. И увек је питање било на чијој смо страни. Србија је на својој страни, Србија је на бољој страни историје, чиме народ госпође фон дер Лајен и већине народа који чини Европску унију не може да се похвали.

Србија коју води последњи слободни државник Европе Александар Вучић је на својој страни. Србија доследно поштује међународно право и зато нам није разумљиво да је територијални интегритет Украјине светиња, а целовитост Србије није. Сваки ултиматум почне са једним условом, а настави се још једним, па још једним. Само уведимо санкције Русији, па само признајмо такозвано Косово, па само напустимо Републику Српску. Ко нам гарантује да се од нас неће тражити да само наоружавамо Украјину, па да само постанемо део сукоба због кога дубоко жалимо, али нисмо и нећемо да будемо део њега. А када све то испунимо, ето 2033. године, па можда и будемо ближе чланству у Европску унију.

Да је Александар Вучић прихватио да уведе санкције Русији и призна такозвано Косово, већ би заборавили на глупости које понављају у медијима о диктатури, о изостанку владавине права и сличним лажима. До почетка сукоба у Украјини, Европска унија је о Кијеву говорила као о једној од најкорумпиранијих земаља у Европи, а сада их проглашава земљом кандидатом. Пустите Србе да сами одлучују и немојте им претити силом, можете добити одговор који вам се неће допасти", изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, коментаришући наводе председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да Србија мора да се одлучи на чијој страни жели да буде.