Актуелно

Министар Вулин: Укупан број кривичних дела на подручју Београда смањен за 14 посто у односу на 2020. годину

17.02.2022.
Министар Вулин на колегијуму УКП-а Полицијске управе за град Београд: Укупан број кривичних дела на подручју Београда смањен за 14 посто у односу на 2020. годину, велики успех београдске полиције...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је данас рад припадника Управе криминалистичке полиције Полицијске управе за град Београд чијим је упорним и марљивим радом смањена стопа криминала у Београду, а број укупних кривичних дела опао за 14 посто у односу на 2020. годину.

 „Припадници Полицијске управе за град Београд на челу са начелником Веселином Милићем настављају бескомпромисну и упорну борбу за још већу безбедност и сигурност обичног човека, а посебно наше деце. Београдска полиција је упорна и истрајна у борби против уличног криминала, против џепароша, против оних који пљачкају наше баке и деке у аутобусима, против оних који отимају торбе и новчанике од наших суграђана, против оних који краду аутомобиле, против оних који уништавају мир и спокој обичног човека", истакао је министар Вулин.

„У 2021. години евидентирано је укупно 27.791 кривично дело на територији Београда,  што представља смањење за 14 посто у односу на 2020. годину када је забележено 32.313 кривичних дела. Посебно ми је важно и то да је смањен број извршених разбојништава у становима и кућама у односу на 2020. годину. Полиција води рачуна о обичном човеку, о његовој имовини, важно ми је да се Београђани осећају сигурно и безбедно", поручио је министар полиције.

Министар полиције је на колегијуму Управе криминалистичке полиције Полицијске управе за град Београд, на којем су му реферисани резултати остварени у претходном периоду, истакао да је посвећен и непрестани рад полиције резултирао смањењем стопе криминала у престоници, те да Београд у последњих 40 година никада није био безбеднији.

„Када је реч о тешким убиствима, у 2021. догодила су се 11, у 2020. години 16. Дакле, број оваквих кривичних дела је мањи у односу на 2020. годину, и што је најважније, проценат расветљености ових дела је 91 посто. Београдска полиција вредно ради, нити једно дело тешко убиство неће остати нерешено и некажњено", поручио је министар Вулин.

Министар полиције Александар Вулин је истакао да је потребно уложити још више труда и енергије како би се постигнут ниво безбедности обичних људи очувао и унапредио. Министар унутрашњих послова је посебно похвалио и борбу против трговине наркотицима и истакао да је за ових месец и по дана београдски УКП склонио више од 21 килограм различите дроге са наших улица.