Aktuelno

Na konkurs MUP-a u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“prijavilo se više od 3.000 kandidata

20.04.2023.
Na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 210 učenika, mlađih od 17 godina, u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici, koji je trajao od 3. do 18. aprila, prijavilo se više od 3.000 kandidata, što nedvosmisleno potvrđuje da je povećano poverenje u policiju i stavlјa ovu srednju školu na vrh najtraženih škola u Srbiji...

Na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 210 učenika, mlađih od 17 godina, u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici, koji je trajao od 3. do 18. aprila, prijavilo se više od 3.000 kandidata, što nedvosmisleno potvrđuje da je povećano poverenje u policiju i stavlјa ovu srednju školu na vrh najtraženih škola u Srbiji.

Broj prijavlјenih kandidata pokazuje da je na jedno mesto u Srednjoj školi unutrašnjih poslova konkurisalo 15-oro kandidata.

Ovi podaci potvrđuju neophodnost ovakvog, sistematskog i kontinuiranog školovanja dece, koje im daje mogućnost da se, odmah posle osnovnog obrazovanja, profesionalno usmere, razvijaju i osposoblјavaju  za obavlјanje posla policajca.

Podsećamo da je, na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, da posle dugih 14 godina ova srednja škola ponovo otvori vrata budućim đacima, Vlada Republike Srbije donela odluku da Srednja škola unutrašnjih poslova ponovo počne sa radom.

Nepunih šest meseci od stupanja Bratislava Gašića na funkciju ministra unutrašnjih poslova, potpuno je realizovana ideja o ponovnom pokretanju ove škole.