Актуелно

На конкурс МУП-a у први разред Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“пријавило се више од 3.000 кандидата

20.04.2023.
На конкурс Министарства унутрашњих послова за упис 210 ученика, млађих од 17 година, у први разред Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ у Сремској Kаменици, који је трајао од 3. до 18. априла, пријавило се више од 3.000 кандидата, што недвосмислено потврђује да је повећано поверење у полицију и ставља ову средњу школу на врх најтражених школа у Србији...

На конкурс Министарства унутрашњих послова за упис 210 ученика, млађих од 17 година, у први разред Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ у Сремској Kаменици, који је трајао од 3. до 18. априла, пријавило се више од 3.000 кандидата, што недвосмислено потврђује да је повећано поверење у полицију и ставља ову средњу школу на врх најтражених школа у Србији.

Број пријављених кандидата показује да је на једно место у Средњој школи унутрашњих послова конкурисало 15-оро кандидата.

Oви подаци потврђују неопходност оваквог, систематског и континуираног школовања деце, које им даје могућност да се, одмах после основног образовања, професионално усмере, развијају и оспособљавају  за обављање посла полицајца.

Подсећамо да је, на иницијaтиву министра унутрашњих послова Братислава Гашића, да после дугих 14 година ова средња школа поново отвори врата будућим ђацима, Влада Републике Србије донела одлуку да Средња школа унутрашњих послова поново почне са радом.

Непуних шест месеци од ступања Братислава Гашића на функцију министра унутрашњих послова, потпуно је реализована идеја о поновном покретању ове школе.