Актуелно

Луковић: Министарство унутрашњих послова наставља рад на сузбијању ирегуларних миграција

01.11.2023.
Помоћник директора полиције генерал полиције Дејан Луковић поручио је данас да Министарство унутрашњих послова наставља рад на сузбијању ирегуларних миграција и да ће укључити све ресурсе како би ова криза стала и ситуацију ставили под контролу...

Помоћник директора полиције генерал полиције Дејан Луковић поручио је данас да Министарство унутрашњих послова наставља рад на сузбијању ирегуларних миграција и да ће укључити све ресурсе како би ова криза стала и ситуацију ставили под контролу.

„Данас смо претресом одређених локација пронашли укупно 78 миграната, 210 пасоша, од тога 205 пасоша турских држављана, једну ручну радио станицу, два телефона и мању количину наркотичких средстава“, навео је Луковић.

Он је подсетио да мигрантска криза траје од 2015. године и да је наша земља свим ирегуларним мигрантима пружила гостопримство које је злоупотребљено.

„Иако смо поштовали све међународне конвенције и сва правила, гостопримство је злоупотребљено. Хоћу још једном да поручим да МУП наставља даљи рад, укључили смо и данас Хеликоптерску јединицу и нећемо се повући док потпуно не доведемо ситуацију под контролу“, нагласио је Луковић.