Актуелно

МУП наставља активности на изналажењу системских решења у области ванредних ситуација

12.02.2021.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић одржао је данас у Лесковцу састанак са командантом и начелницима штабова за ванредне ситуације Јабланичког управног округа, на коме су дефинисане све кризне тачке и предложене мере које треба предузети како би се у наредном периоду спречила и смањила штета проузрокована елементарним непогодама...
МУП наставља активности на изналажењу системских решења у области ванредних ситуација
МУП наставља активности на изналажењу системских решења у области ванредних ситуација
МУП наставља активности на изналажењу системских решења у области ванредних ситуација

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић одржао је данас у Лесковцу састанак са командантом и начелницима штабова за ванредне ситуације Јабланичког управног округа, на коме су дефинисане све кризне тачке и предложене мере које треба предузети како би се у наредном периоду спречила и смањила штета проузрокована елементарним непогодама.

Државни секретар Јоцић, на састанку коме су присуствовали представници Сектора за ванредне ситуације и Републичког штаба за ванредне ситуације, као и представници локалне самоуправе, истакао је да проблем штете настале од поплава и других елементарних непогода захтева системско решење.

„Сви пропусти који постоје везено за бујичне токове, а који сваке године наносе имовинску и материјалну штету морају бити санирани и сређени. Зато је на нама да предложимо мере које je потребно предузети како бисмо у наредним годинама не бисмо имали ситуације из претходних“, рекао је Јоцић.

Према његовим речима, ово је трећи састанак, који је организован на иницијативу команданта Републичког штаба за ванредне ситуације и министра унутрашњих послова Александра Вулина, а који има за циљ да се обиђу сви окрузи у Србији како бисмо свуда сагледали ситуацију и спремно дочекали наредну елементарну непогоду.

Јоцић је најавио да ће наредни састанак бити одржан са представницима локалне самоуправе и командантом и начелницима штабова за ванредне ситуације Златиборског управног округа.

Начелник Републичког штаба за ванредне ситуације Лука Чаушић истакао је да ће, на основу свих добијених информација, Сектор за ванредне ситуације урадити свеобухватну анализу и краткорочне и дугорочне планове за решавање уочених проблема.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић истакао је да ће сарадња и добра координација свих институција у решавању ових проблема допринети бољој заштити становништва, домаћинства и усева на територији Јабланичког управног округа.