Актуелно

Mинистар Вулин: У току пријем нових припадника у САЈ, интензивно опремамо ову јединицу

26.09.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин посетио је припаднике Специјалне антитерористичке јединице у њиховој бази, где им је обезбеђена нова атлетска стаза, нове пешадијске препреке, теретана у спољним условима, као и друга модернизована опрема која има за циљ да унапреди и побољша обуке и тренинге припадника САЈ-а...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин посетио је припаднике Специјалне антитерористичке јединице у њиховој бази, где им је обезбеђена нова атлетска стаза, нове пешадијске препреке, теретана у спољним условима, као и друга модернизована опрема која има за циљ да унапреди и побољша обуке и тренинге припадника САЈ-а.

„У протеклом периоду извођени су радови на изради атлетске стазе, спољне теретане, реновирању одбојкашког терена, формирању новог полигона за специјалистичку обуку према стандардима међународног такмичења специјалних јединица, а све у циљу повећања квалитета обуке и тренинга припадника САЈ-а. Министарство унутрашњих послова је у протеклих годину и по дана уложило значајна средства у опрему и обуке за припаднике наше најелитније јединице. Припадницима САЈ-а обезбеђена је најновија опрема за рад и извршавање задатака у ноћним и у зимским условима, баш као што је обезбеђена и најсавременија опрема коју користе рониоци САJ-а и падобранци“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, истакавши да поред опреме и обука, МУП улаже и у своје кадрове, те да је у току поступак пријема нових припадника у САЈ.

„Министарство унутрашњих послова улаже у своје кадрове. У протеклом периоду вршене су ригорозне селекције за пријем нових припадника у Специјалну антитерористичку јединицу. Одабрани су најбољи и најспремнији кандидати и они ће ускоро постати припадници САЈ-а и део МУП-а Србије. Kао што улажемо у опрему и обуке, исто тако улажемо и у своје  кадрове", поручио је министар унутрашњих послова.

„Од изузетног је значаја да припадници САЈ-а своје задатке обављају ефикасно и успешно ради што веће заштите државе и народа, али ми је као министру унутрашњих послова исто тако важно да припадници САЈ-а приликом извршавања тешких и сложених задатака буду безбедни и сигурни и зато овако интензивно улажемо у њихове обуке и опрему и то ћемо чинити и у наредном периоду", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министру унутрашњих послова Србије уручена је плакета од стране Специјалне антитерористичке јединице као израз захвалности за сву помоћ и подршку коју је министар Вулин пружио овој јединици у протеклих годину и по дана.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је истакао да припадници Специјалне антитерористичке јединице по обучености и опремљености стоје раме уз раме са сваком другом европском специјалном јединицом и изразио захвалност свим припадницима САЈ-а на посвећеном раду и спремности да се у сваком тренутку жртвују за своју државу и народ, те да им је држава на челу са председником Вучићем дубоко захвална.