Актуелно

Министар Вулин: Где год да се налазим у БиХ, питам ко је покушао да убије Вучићa

28.07.2021.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин гостовао је данас у јутарњем програму телевизије Пинк и истакао да увек и на сваком месту у Босни и Херцеговини пита ко је покушао да убије Александра Вучића и шта се дешава са истрагом. Он је подвукао да то што пуних шест година није расветљен покушај убиства Вучића у Сребреници и те како оптерећује односе Србије и БиХ...

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин гостовао је данас у јутарњем програму телевизије Пинк и истакао да увек и на сваком месту у Босни и Херцеговини пита ко је покушао да убије Александра Вучића и шта се дешава са истрагом. Он је подвукао да то што пуних шест година није расветљен покушај убиства Вучића у Сребреници и те како оптерећује односе Србије и БиХ. 

„Ја увек где год да се налазим кад је БиХ у питању, без обзира који вид састанка, ја увек тражим истину о покушају убиства Александра Вучића и није ми тешко да то тражим од својих саговорника када се то до сада већ није десило, шест година је прошло, дуг временски период, за тих шест година могло се открити све, није откривено. Баш зато што није откривено, мени даје још један додатни елемент да сумњам да је све то било организовано и намештено. И да је то било пажљиво припремљено од оних који су дочекали Александра Вучића. Знате, некад је тешко да разумем да Изетбеговић није био сваки корак те посете уз Александра Вучића, он му је био домаћин, где нестаде, како се то десило, како баш.  Kако си нестао у том тренутку и где си био до краја? Цео свет је био ту, мислим да је био председник Владе Турске, ако се не варам, министар спољних послова, бивши председник САД Kлинтон је био тамо и ко зна колико још важних државника. Мени је то јако тешко да разумем, ја не могу да се отмем утиску да је у питању организован покушај убиства председника Вучића. И то оптерећује наше односе, без обзира  што председник Вучић не дозвољава да то оптерећује наше односе. Али ја кажем као министар унутрашњих послова, ако ви имате напад на првог човека Србије и ништа нисте расветлили око тога, то оптерећује наше односе, нешто није у реду. Или је ваша служба неспособна па није у стању то да уради, или неће то да уради. Бирајте. Изаберите који је одговор тачан од ова два, али нема трећег", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући на телевизији Пинк.