Актуелно

Министар Вулин: Мој циљ је да стадиони буду без ограда, за силеџије и нарко-дилере нема места на трибинама

31.08.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас фудбалску репрезентацију Србије у Спортском центру Фудбалског савеза Србије – Кући фудбала у Старој Пазови и репрезентативцима и тренеру Драгану Стојковићу Пиксију пожелео успех на предстојећим квалификационим утакмицама за Светско првенство...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас фудбалску репрезентацију Србије у Спортском центру Фудбалског савеза Србије – Кући фудбала у Старој Пазови и репрезентативцима и тренеру Драгану Стојковићу Пиксију пожелео успех на предстојећим квалификационим утакмицама за Светско првенство.

Министар Вулин је нагласио да ће се полиција постарати да утакмице прођу у најбољем реду и миру, а да је на спортистима да остваре најбоље резултате и донесу радост грађанима.

„Под вођством председника Републике Србије Александра Вучића, држава ће наставити да улаже у развој и афирмацију спорта, али и изградњу нових стадиона, посебно националног. Мој циљ је да фудбал буде породични спорт, а фудбалски стадиони место без ограда на које ћемо водити своју децу и учити их да навијају за своју земљу, свој тим. За силеџије и нарко-дилере нема места на трибинама“, рекао је министар Вулин.

Поручио је родитељима да не дозволе да им полиција васпитава децу и да морају обратити пажњу с ким се друже и у каквом друштву се крећу.

Према његовим речима, негативне појаве у спорту сузбијају се уз стриктно поштовање закона и држава је показала да је способна и спремна да се обрачуна са сваким насилником, али оно што је теже зауставити је говор мржње и то је нешто са чим цело друштво мора да се бори и да такво понашање осуди.

„Фудбалске утакмице у Србији не смеју да буду места на која ће се одлазити са стрепњом”, поручио је министар Вулин.

Министар је разговарао и са генералним секретаром Фудбалског савеза Србије Јованом Шубатовићем и представницима стручног штаба репрезентације.