Актуелно

Република Србија и Република Грчка посвећене решавању проблема ирегуларних миграција

30.09.2022.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас телефоном са министром за заштиту грађана Републике Грчке Панајотисом Теодорикакосом...
Република Србија и Република Грчка посвећене решавању проблема ирегуларних миграција
Република Србија и Република Грчка посвећене решавању проблема ирегуларних миграција

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас телефоном са министром за заштиту грађана Републике Грчке Панајотисом Теодорикакосом. 

У телефонском разговору двојице министара истакнуто је да су Република Србија и Република Грчка посвећене решавању проблема ирегуларних миграција, те да је сарадња српске и грчке полиције на сузбијању ирегуларних миграција добра што је посебно важно имајући у виду да се обе земље налазе на мигрантској рути. 

Грчки министар Теодорикакос истакао је да се Република Грчка сусреће са проблемом повећаног прилива миграната и да решавању мигрантске кризе треба приступити озбиљно и одговорно и пронаћи јединствено заједничко решење. 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је у телефонском разговору истакао да је Србија  доказала да је држава на мигрантском путу која је у стању да се носи са последицама ове кризе и заштити и свој начин живота и у исто време буде хумана према мигрантима, али је још једном поновио став да Србија неће бити паркинг за мигранте и да Србија није одговорна за изазивање мигрантске кризе. 

Током разговора двојице министара истакнута је добра полицијска сарадња. 

Министар Вулин захвалио се Републици Грчкој на поштовању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије. 

Министар Теодорикакос је министра Вулина позвао у званичну посету Републици Грчкој и казао да би та посета била добра прилика и за потписивање споразума о заједничким патролама.