Актуелно

Вулин: Кварити свакодневни живот својим суграђанима, онемогућавати их да се нормало крећу није нешто што је политика, то је иживљавање

28.11.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је Србија демократска земља у којој свако има право да изрази свој протест, али да је спречавање других грађана да се слободно крећу покушај изазивања сукоба и нереда...
Ministar Vulin_4

Министар унутрашњих послова Александар  Вулин изјавио је данас да је Србија демократска земља у којој свако има право да изрази свој протест, али да је спречавање других грађана да се слободно крећу покушај изазивања сукоба и нереда.

„Кварити свакодневни живот својим суграђанима, онемогућавати их да се нормално крећу није нешто што је политика, то је иживљавање. То је покушај да се изазивају сукоби и покушај да се праве нереди“, рекао је министaр Вулин новинарима након свечаног отварања граничног прелаза и пуштања у рад и мост „Братољуб“, који повезује општине Братунац и Љубовију.

Према његовим речима, главни разлог јучерашњег окупљања био је да се заустави долазак присталица Српске напредне странке у Београд.

„Наравно није успело и нема разлога да успе,  такве ствари не треба да се дешавају. Сад гледам у медијима, они који су јуче читав дан кршили закон сада причају о кршењу закона“, рекао је министар Вулин.

Прецизирао је да ниједан скуп није био одобрен, да ниједан надлежни орган није дао одговарајућу дозволу, поступајући апсолутно у складу са законом.

На неколико места, како је министар Вулин навео, нападнута је полиција, а закон се кршио сваког секунда током јучерашњег дана, да бисмо потом у појединим медијима слушали те исте људе како причају о некаквом кршењу закона.

„Ја се надам да ће сви који се баве политиком разумети да између политике и кршења закона не може бити знака једнакости“, поручио је министар Вулин.