Актуелно

Стефановић: Даље инвестиције у Пчињски округ један од приоритета државе

28.09.2019.
Стефановић: „Република Србије није заборавила Владичин Хан и наставићемо даље улагање кроз изградњу нових објеката. Размотрићемо могућност да у наредној години отпочнемо изградњу нове полицијске и ватрогасне станице што ће допринети ефикасније раду и још бољој заштити грађана“...
Стефановић: Даље инвестиције у Пчињски округ један од приоритета државе
Стефановић: Даље инвестиције у Пчињски округ један од приоритета државе
Стефановић: Даље инвестиције у Пчињски округ  један од приоритета државе
Стефановић: Даље инвестиције у Пчињски округ бити један од приоритета државе
Стефановић: Даље инвестиције у Пчињски округ један од приоритета државе
Стефановић: Даље инвестиције у Пчињски округ један од приоритета државе

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да ће даље инвестиције у Пчињски округ бити један од приоритета државе и да се разматра могућност да се следеће године отпочне са изградњом нове полицијске и ватрогасне станице у Владичином Хану.

Стефановић, који је обишао полицијску станицу у овом месту и разговарао са полицијским службеницима, као и председником општине Гораном Младеновићем и његовим сарадницима, истакао је да је Република Србија у претходном периоду значајно инвестирала у Владичин Хан.

„Уз подршку председника Србије Александра Вучића и Владе Србије незапосленост у Владичином Хану је двоструко смањена у претходном периоду и драго ми је да видим да руководство општине озбиљно размишља о даљем раду који ће довести до пада незапослености“, рекао је Стефановић.

Потпредседник Владе Србије је најавио и нове инвестиције које ће поправити водоснабдевање у овом крају, али и изградњу нове путне инфраструктуре и  објеката, што ће створити још квалитеније услове за привлачење инвеститора.

„Република Србије није заборавила Владичин Хан и наставићемо даље улагање кроз изградњу нових објеката. Размотрићемо могућност да у наредној години отпочнемо изградњу нове полицијске и ватрогасне станице што ће допринети ефикасније раду и још бољој заштити грађана“, навео је Стефановић, који је похвалио сарадњу полиције и локалне самоуправе у овом месту.

Ову посету министар је искористио и да новчано награди полицијског службеника Дејана Михајловића из Лесковца, који је пре неколико дана разоружао мушкарца који је претио да ће пуцати на припаднике МУП-а.

Полицијска патрола је одмах по пријави, да се у Улици Божидара Величковића у Лесковцу чују пуцњи из ватреног оружја, изашла на лице места и на тераси куће затекла тридесетпетогодишњег мушкарца који је држао уперену ловачку пушку ка полицијским службеницима.

Претио је да ће запуцати, али је храбри полицајац Дејан Михајловић, пришао са друге стране куће, попео се на терасу и разоружао осумњиченог.

Видео материјал можете преузети са ФТП сервера Министарства унутрашњих послова Републике Србије.