Актуелно

Министар Вулин: Згађен сам реакцијама дела јавности која жали зато што атентат на Вучића није успео

28.01.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући у дневнику Радио телевизије Србије истакао је да је згрожен реакцијама једног дела јавности, такозване елите, која жали зато што атентат на председника Вучића није успео...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући у дневнику Радио телевизије Србије истакао је да је згрожен реакцијама једног дела јавности, такозване елите, која жали зато што атентат на председника Вучића није успео. 

„Оно што ме је згадило, морам признати, јесте реакција дела јавности ове елитистичке такозване јавности која мисли да је најбоља, најпаметнија, ових случајних Срба из круга двојке који су незадовољни не зато што се сазнало за атентат, већ зато што атентат још увек није успео. И онда исмевају и онда говоре гадости, љути због тога што је Александар Вучић жив и због тога што наше службе чине све што је потребно да настави да буде жив и да буде сигуран и да буде безбедан. Требало би да нам одају признање за то. Или да буду бар део заједничке борбе против тога. А овде видите само јед зашто га нису убили, зашто је служба успела нешто да уради пре тога", истакао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин. 

Министар полиције је истакао да ће српска полиција и све структуре безбедности учинити апсолутно све да до атентата и убиства  председника Србије не дође. 

„Када је у питању сам атентат, ми веома водимо рачуна о сваком детаљу, трудимо се да сазнамо све што можемо да сазнамо. У питању су, ипак, држављани различитих земаља, који се не налазе сви на једном месту, али имају велику моћ, имају пуно новца и имају способност да дођу до људи и у Србији који би били у стању да ураде и такав злочин за новац. На службама безбедности је да се против тога боре, један од разлога зашто смо изашли у јавност јесте да им посао учинимо тежим, јесте да поделимо своја сазнања са јавношћу, бар оно што можемо да поделимо, али да њима покажемо да знамо ко су, да знамо где су. Ми ћемо учинити све да се овакав злочин не деси", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући на РТС-у.