Актуелно

Немачка донирала 14 возила и 30 термовизијских камера Управи граничне полиције

27.10.2023.
Министарство унутрашњих послова Републике Србије и немачка страна потписале су Протокол о примопредаји донације за Управу граничне полиције МУП-а, 14 возила марке „дачија дастер“ и 30 ручних термовизијских камера.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић потписао је са амбасадорком Савезне Републике Немачке Анке Конрад Протокол о примопредаји донације за Управу граничне полиције МУП-а.

Овим Протоколом Управа граничне полиције Министарства унутрашњих послова добила је 14 брендираних возила марке „дачија дастер“, као и 30 ручних термовизијских камера.

Ова донација ће додатно побољшати услове рада и допринети бржем и ефикаснијем извршавању задатака полицијских службеника регионалних центара Управе граничне полиције МУП-а Србије.

Такође, донација ће допринети заштити државне границе и сузбијању илегалних миграција, као једном од стратешких приоритета Републике Србије и Европске уније, у којима се Министарство унутрашњих послова Републике Србије већ показало као поуздан партнер.

Министар Гашић се захвалио немачкој страни за континуирано пружање донаторске помоћи Министарству унутрашњих послова у циљу подизања капацитета Управе граничне полиције, као и Управе криминалистичке полиције и Управе полиције.