Aktuelno

Nemačka donirala 14 vozila i 30 termovizijskih kamera Upravi granične policije

27.10.2023.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i nemačka strana potpisale su Protokol o primopredaji donacije za Upravu granične policije MUP-a, 14 vozila marke „dačija daster“ i 30 ručnih termovizijskih kamera.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke Anke Konrad Protokol o primopredaji donacije za Upravu granične policije MUP-a.

Ovim Protokolom Uprava granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova dobila je 14 brendiranih vozila marke „dačija daster“, kao i 30 ručnih termovizijskih kamera.

Ova donacija će dodatno pobolјšati uslove rada i doprineti bržem i efikasnijem izvršavanju zadataka policijskih službenika regionalnih centara Uprave granične policije MUP-a Srbije.

Takođe, donacija će doprineti zaštiti državne granice i suzbijanju ilegalnih migracija, kao jednom od strateških prioriteta Republike Srbije i Evropske unije, u kojima se Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije već pokazalo kao pouzdan partner.

Ministar Gašić se zahvalio nemačkoj strani za kontinuirano pružanje donatorske pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova u cilјu podizanja kapaciteta Uprave granične policije, kao i Uprave kriminalističke policije i Uprave policije.