Актуелно

Министар Вулин: Свако ко увреди Србију и Вучића у Хрватској је звезда и има обезбеђен медијски простор

30.09.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је приликом гостовања у јутарњем програму на телевизији Хепи да би Kосово било чланица Уједињених нација да председник Србије Александар Вучић није преломио својим гласом у Бриселу, као и да је Kурти рекао истину изговоривши да „докле год Вучић влада Србијом, Србија неће признати лажну државу Kосово“...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је приликом гостовања у јутарњем програму на телевизији Хепи да би Kосово било чланица Уједињених нација да председник Србије Александар Вучић није преломио својим гласом у Бриселу, као и да је Kурти рекао истину изговоривши да „докле год Вучић влада Србијом, Србија неће признати лажну државу Kосово“.

Министар Вулин поручио је да се председник Александар Вучић бори против признавања лажне државе Kосово на најпаметнији могући начин, не уводећи Србију у проблем.

„Kурти је рекао истину – докле год Вучић влада Србијом, Србија неће признати лажну државу Kосово и тачка. И бориће се против тога на најпаметнији могући начин. Вучић ни један једини пут није угрозио Србију. Себе је угрозио више пута. Своју политичку каријеру је ставио на коцку небројено пута, због тога што неће да призна Kосово. Али Србију никад није увео у проблем“, рекао је министар полиције Александар Вулин.

Говорећи о актуелној теми безбедности становништва на Kосову и Метохији, министар Вулин је подсетио да је став председника Вучића по том питању да се насиље неће трпети и да се неће дозволити нови мартовски погром.

„Вучић је рекао да се насиље неће трпети и да ће српска држава реаговати на насиље и да се неће дозволити нови мартовски погром. Јесте приметили да је одмах то јутро Kвинта тражила хитан састанак са Вучићем? Чим српска држава оживи и покаже своју снагу, покаже да ће бринути о својим сународницима, одмах се пробуди читав свет да каже да је то неприхватљиво. Имали сте Kуртија пре неки дан који каже да би неки будући референдум о уједињењу са Албанијом био историјски израз повезаности Албанаца, Шиптара на читавом простору. Милановић каже - ја сам председник свих Хрвaта, па и оних у Босни и Херцеговини. Нема проблема. Kад ја кажем „српски свет“, да треба да будемо јединствен политички народ, одмах се праве конференције. А никад није било Велике Србије, камо среће да је било“, поручио је министар Вулин.

Такође, министар Вулин је рекао да се појединим политичарима у региону даје медијски простор у Хрватској да вређају Србију, уместо да се говори о битнијим питањима за њихове државе.

„Ја бих потпуно разумео да они разговарају о својим билатералним односима, да јачају односе Босне, Хрватске, Црне Горе, да размишљају о економији, да укидају неке границе, да Хрватска као чланица Европске уније укине шенген за Босну и Херцеговину, за Црну Гору, да им да вакцине, да им да неку велику финансиjску помоћ, нешто. Али, ништа од тога - само прича о Србији и Вучићу. Ништа друго немају да причају. Ја слушам Милановића, он оде у Њујорк, реч не прича о Хрватској него само о Србији и Вучићу. Па ти си ваљда председник Хрватске, нешто причај о Хрватској. Нешто нек смисле, ја разумем да немају чиме да се похвале, етничким чишћењем у Олуји, и томе слично, није баш нешто за причу у пристојном друштву, али причај нешто. А не само о Србији и само о Вучићу“, рекао је министар полиције.