Актуелно

Стефановић обишао новоизграђену саобраћајницу код Клиничког центра

14.07.2019.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је данас у Београду, заједно са министром здравља Златибором Лончаром, новоизграђену саобраћајницу која повезује Клинички центар Србије са саобраћајном петљом при искључењу са ауто-пута код објекта Хитне помоћи...
Стефановић обишао новоизграђену саобраћајницу код Клиничког центра
Стефановић обишао новоизграђену саобраћајницу код Клиничког центра
Стефановић обишао новоизграђену саобраћајницу код Клиничког центра
Стефановић обишао новоизграђену саобраћајницу код Клиничког центра

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је данас у Београду, заједно са министром здравља Златибором Лончаром, новоизграђену саобраћајницу која повезује Клинички центар Србије са саобраћајном петљом при искључењу са ауто-пута код објекта Хитне помоћи.

Стефановић је истакао да је, без обзира што није дугачка, реч о значајној деоници за грађане, нарочито у тренуцима када се створе гужве у Улици кнеза Милоша и на ауто-путу.  

"Све што се дешавало у претходном периоду, укључујући набавку икс и гама ножа, показује да се ради на стварању бољих услова за лечење пацијената у Србији. То је наравно важно и за припаднике полиције, који због специфичности посла некада имају потребу за услугама хитне медицине“, рекао је Стефановић.

Истичући да свако скраћивање времена стизања до лекара значи уједно и већу шансу да се неком спаси живот, министар Стефановић је подсетио и да је МУП недавно набавио и нови хеликоптер са најсавременијом медицинском опремом, што омогућава да лекари већ у хеликоптеру могу да пруже помоћ повређеном.

„Када је реч о спасавању живота, брзина је значајан фактор и некада је и пола минута важно“ рекао је он.

Стефановић се захвалио Министарству здравља и свим лекарима због бриге коју показују према полицијским службеницима и члановима њихових породица, али и свим грађанима Србије.

Министар Лончар, је говорећи о новоизграђеној саобраћајници чија је дужина 350 метара, истакао да је њен највећи значај што ће пацијенти у најкраћем року моћи да добију неопходну помоћ лекара, било да је реч о Ургентном центру или Клиници за гинекологију и акушерство. 

Како је рекао сада ће се до породилишта стизати за пола минута, односно за минут до Ургентног центра, јер ће се избећи гужве у улици Кнеза Милоша. Он је додао и да саобраћајница већ функционише, како за кола Хитне помоћи, тако и за све грађане.

Да подсетимо, изградња ове деонице почела је у марту, а по завршетку је постављено и 14 стубова за јавно осветљење.