Aktuelno

Dačić: Nema poginulih u sudaru vozova

17.05.2024.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, po dolasku na lice mesta sudara vozova u tunelu Vukov spomenik - Pančevački most, da je najvažnije da nema poginulih...

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, po dolasku na lice mesta sudara vozova u tunelu Vukov spomenik - Pančevački most, da je najvažnije da nema poginulih.

“Najvažnija vest je da nema smrtno stradalih i da su svi putnici izašli iz voza,” rekao je Dačić. O svim okolnostima u vezi sa ovim sudarom vozova i o načinu na koji je izvšeno spšavanje reći će i ministar Goran Vesić, direktorka Železnice Srbije Jelena Tanasković, kao i moj pomoćnik Luka Čaušić koji je načelnik Sektora za vanredne situacije i rukovodio je akciojom ovde. Ovde su i vatrogasci koji su odigrali ulogu spasilaca jer hitna pomoć nije mogla da priđe do povređenih lјudi”.

Ministar Dačić je dodao da su prisutni vatrogasci-spasioci, koji su učestvovali u akciji spasavanja, povređene putnike izvukli kroz evakuacioni izlaz, odnosno tunel, za koji 99% građana uopšte i ne zna čemu služi.

Dačić je objasnio da hitna pomoć praktično nije mogla ni da priđe, pa su vatrogasci odigrali tu važnu ulogu i izvukli sve povređene, kao i sve putnike.

“Ono što je važno da znamo, imali smo i sreće da nije bilo poginulih. U ovakvim nesrećama gde je lјudski faktor uzrok ima i nesreća sa najtežim ishodom. Ovako nešto ne sme više da se ponavlјa iz ovog treba izvući pouku, ali je najvažnije od svega da nema mrtvih,” zaklјučio je Dačić.