Актуелно

Министар Дачић: У интересу је грађана да има што мање саобраћајних несрећа

14.06.2024.
Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић поручио је данас у Новом Пазару на манифестацији Караван безбедности саобраћаја да је циљ ове акције да буде што мање жртава саобраћајних незгода, као и да се полиција што више приближи грађанима...

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић поручио је данас у Новом Пазару на манифестацији Караван безбедности саобраћаја да је циљ ове акције да буде што мање жртава саобраћајних незгода, као и да се полиција што више приближи грађанима.

„У интересу је грађана да има што мање саобраћајних несрећа. Велики број људи гине и због невезивања појасева и морамо стално да водимо превентивне акције јер је безбедност у саобраћају нешто што умногоме зависи од субјективног, односно личног фактора. Зато је битно да сви знају да само једна секунда може бити довољна да се изгуби живот“, поручио је министар Дачић.

Истакао је да је потребно и да казне за прекршиоце закона буду пооштрене, јер су у питању људски животи, а нарочито животи деце.

„Наш циљ је да има нула мртве деце у саобраћају, као и што мање одраслих са смртним последицама у саобраћајним несрећама“, нагласио је министар Дачић.

Министар Дачић је поручио да је полиција народна и да је њен циљ да штити народ.

„Немојте да плашите децу полицијом, треба да се плаше криминалци од полиције, а деца треба да се радују кад виде полицију, јер полиција је добра и она је ту да вас заштити. Зато вас све поздрављам и морам да кажем и то без обзира на националну припадност, јер сви ми овде живимо заједно без обзира да ли смо Срби, Бошњаци, муслимани или било које друге нације и немамо ближих него што смо ми једни другима“, рекао је министар.

Министар Дачић је свима пожелео да живе у миру, да се лепо слажу и слушају децу, а да деца воле полицију.

„И срећан Бајрам. Желим да вам кажем да је Влада Републике Србије донела одлуку да у понедељак, за све оне који славе Бајрам, буде нерадни дан. То је први пут у историји Србије“, истакао је министар.

Министар је указао на податак да годишње 500 људи погине у саобраћају.

„Ако то помножите са бројем година видећете за колико година и деценија изгубимо читаве градове због саобраћајних несрећа“, рекао је министар и апеловао на грађане да буду опрезни у саобраћају.