Актуелно

Вршилац дужности помоћника министра и начелника СВС, Лука Чаушић обишао у Александровцу радове на изградњи објекта ватрогасне јединице

27.04.2023.
Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић обишао је данас у Александровцу радове на изградњи објекта нове ватрогасне јединице у којем ће бити смештени припадници Ватрогасно-спасилачког одељења Александровац...

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић обишао је данас у Александровцу радове на изградњи објекта нове ватрогасне јединице у којем ће бити смештени припадници Ватрогасно-спасилачког одељења Александровац.

„Дошао сам у Александровац по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића да видим како напредују радови на изградњи нове ватрогасне станице“, истакао је Чаушић и додао да је заиста срећан што радови на изградњи теку и брже од планираног.

Чаушић је рекао да је нови објекат ватрогасне јединице смештен на идеалном месту у урбаном делу Александровца, у близини школе и вртића, те да са аспекта рада ватрогасаца-спасилаца чији је примарни задатак брзо стизање на ванредни догађај, ово представља идеалну локацију и несумњиво је да ће грађани Александровца бити много безбеднији, као и да ће припадници Сектора за ванредне ситуације имати далеко боље услове за рад.

„Изградња ове нове јединице представља само једну од ставки које по налогу министра Гашића испуњавамо, јер је основни циљ да се свим припадницима Министарства унутрашњих послова у најкраћем периоду обезбеде најбољи могући услови како би могли да дају максимум у свом послу, односно у очувању безбедности и сигурности Републике Србије и њених грађана", рекао је Чаушић.

Истакао је да се отварају и граде ватрогасне јединице широм Републике Србије и да је у плану набавка више десетина ватрогасних камиона, те да је ово период најинтензивнијег опремања и унапређивања рада Сектора за ванредне ситуације.