Актуелно

Апостоловић одликован орденом заслуга за одбрану и безбедност трећег степена

11.11.2020.
Председник Републике Србије Александар Вучић, поводом Дана примирја у Првом светском рату, одликовао је данас орденом заслуга за одбрану и безбедност трећег степена припадника Министарства унутрашњих послова мајора полиције Небојшу Апостоловића...
2020_11_11_Apostolovic_orden

Председник Републике Србије Александар Вучић, поводом Дана примирја у Првом светском рату, одликовао је данас орденом заслуга за одбрану и безбедност трећег степена припадника Министарства унутрашњих послова мајора полиције Небојшу Апостоловића.

Апостоловић, који је  тешко повређен током јулских протеста испред Народне скупштине, одликован је за натпросечно, узорно и часно извршавање дужности и задатака у областима одбране и безбедности.

„Велика ми је част што сам указом председника Републике одликован орденом заслуга за одбрану и безбедност, који је једно од највиших признања за полицијску професију“, рекао је Апостоловић поводом одликовања и додао да сматра да свако од његових колега који је тог дана био ангажован подједнако заслужује да буде одликован.

Он је указао да је тог 8. јула радио свој посао, као и све остале његове колеге које су биле ангажоване на обезбеђивању непријављеног јавног скупа испред Дома Народне скупштине.

„Хвала председнику Вучићу. Ово одликовање много ми значи, даје ми моралну снагу да се што пре опоравим и вратим на посао, али ме такође и обавезује  да се убудуће још енергичније и снажније борим против криминала и залажем за поштовање устава и закона Републике Србије“, истакао је Апостоловић.

Он се захвалио свим колегама које су га након што је повређен брзо превезли у Ургентни центар, као и професору Горану Тулићу који га је оперисао, успео да санира озбиљне преломе и омогућио му да поново стане на своје ноге.

Небојша Апостоловић повређен је 8. јула током протеста испред Народне скупштине када су га хулигани засули каменицама, због чега је пао и задобио прелом леве потколенице и пете на десној нози.

Апостоловић је припадник Управе криминалистичке полиције Полицијске управе за град Београд и у Министарству унутрашњих послова запослен је већ 20 година.