Актуелно

Министар Вулин о планираном атентату на председника: Вучић је човек који је стуб и синоним политичке стабилности Србије и Балкана

28.01.2022.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући у дневнику Радио телевизије Србије коментаришући планирани атентат на председника Србије Александра Вучића о чијем сазнању је српску полицију обавестио и Европол, истакао је да је председник Србије Александар Вучић стуб политичке стабилности Балкана и да многима мир и стабилност не одговара, баш као и његова борба коју је повео против мафије...

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин гостујући у дневнику Радио телевизије Србије коментаришући планирани атентат на председника Србије Александра Вучића о чијем сазнању је српску полицију обавестио и Европол, истакао је да је председник Србије Александар Вучић стуб политичке стабилности Балкана и да многима мир и стабилност не одговара, баш као и његова борба коју је повео против мафије. 

„Председник Александар Вучић је човек који је повео борбу против мафије, који је подржао српску полицију, подржао Безбедносно-информативну агенцију који нам је омогућио да разбијемо један од најорганизованијих нарко-кланова у Европи. Наравно да Звицер не може то да прихвати и да ће покушати да се освети председнику Вучићу на првом месту. 

Али, Звицер није сам, он има свог политичког шефа, није у нашој држави, он је део структура власти неких нама блиских држава и он је човек који већ деценијама руководи сличним људима као што је Радоје Звицер. Више је него јасно да људи као Звицер нису ни настали ни постали без активног учешћа политике", истакао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин. 

„Александар Вучић је човек који је стуб и синоним политичке стабилности Србије, а самим тим и Балкана. Са његовом елиминацијом ви имате хаос. Ви имате сукобе на Балкану, а то Србији не одговара", истакао је министар Вулин. 
                                                            
Министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући у јутарњем дневнику Радио телевизије Србије, истакао је да полиција има претпоставке где се налази вођа кавачког клана Радоје Звицер и да иако је у бекству и даље може да чини зла која је до сада и чинио. 

„Имамо врло основане претпоставке где се налази он, где се налазе његови најближи сарадници, али то што је у бекству не говори да је он немоћан и да не може да начини пуно зла као што је пуно зла и чинио. То су људи који располажу несхватљивим сумама новца, за које новац, десетине, па и стотине милионе евра једноставно ништа не значи.

То је нешто што они могу да надокнаде из једног транспорта кокаина и спремни су да тај новац инвестирају у смрт оних који су учинили да се њихов клан распадне или за које они сматрају да су одговорни зато што су у бекству и зато што не могу да живе као што су навикли", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин. 


На питање да ли сумња да је Звицер у региону, министар полиције је истакао да у једном периоду јесте боравио у региону. 

„Уме да буде и у регону. На почетку, када су издате потернице за њим, знамо да је био у региону. Знамо да је на један веома занимљив начин нестао из нама суседне земље. То се у Србији не би могло десити", истакао је министар полиције Александар Вулин.