Актуелно

Mинистар Вулин разговарао са замеником министра унутрашњих послова Руске Федерације Игором Николајевичем Зубовим

24.11.2021.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, у оквиру заседања Генералне скупштине Интерпола у Истанбулу, разговарао је са замеником министра унутрашњих послова Руске Федерације Игором Николајевичем Зубовим...

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, у оквиру заседања Генералне скупштине Интерпола у Истанбулу, разговарао је са замеником министра унутрашњих послова Руске Федерације Игором Николајевичем Зубовим.

Министар унутрашњих послова Србије и заменик министра унутрашњих послова Руске Федерације разговарали су о наставку интензивне сарадње у области безбедности између надлежних институција двеју земаља, као и блиској координацији и узајамној подршци на мултилатералним форумима, посебно у оквиру Интерпола.

Министар Вулин истакао је у разговору са руским саговорником да су односи Србије и Русије братски, баш као и лични односи председника Републике Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина, те да то потврђује и чињеница да ће председник Вучић ускоро боравити у посети Руској Федерацији где ће се састати са председником Путином на највишем нивоу.

Српски министар полиције захвалио се Руској Федерацији на подршци и поштовању суверенитета и територијалног интегритета Србије, али и на поштовању ставова Републике Србије по питању захтева лажне државе Косово за пријем у чланство Интерпола.

Министар Вулин је истакао да је глас Руске Федерације поштован свуда у свету и кључан за одбрану интегритета и професионалног карактера Интерпола.

Заменик министра унутрашњих послова Руске Федерације Игор Николајевич Зубов је поновио да ће Руска Федерација наставити да пружа безусловну подршку Србији у борби за спречавање политизације Интерпола.