Актуелно

Министар Вулин: Нема бољег начина да Србија схвати да јој није место у Европској унији од политике посланика Европског парламента

20.04.2022.
„Позивам посланике Европског парламента да наставе са политиком уцењивања и притисака према Србији и да што пре усвоје Резолуцију којом од Србије захтевају да уведе санкције Руској Федерацији. Нема бољег начина да Србија схвати да јој није место у Европској унији од политике посланика Европског парламента и зато молим европосланике да се ни случајно не промене и да наставе да нас вређају и уцењују, да наставе да показују колико не познају Србе и колико им и није важно да их упознају...

„Позивам посланике Европског парламента да наставе са политиком уцењивања и притисака према Србији и да што пре усвоје Резолуцију којом од Србије захтевају да уведе санкције Руској Федерацији. Нема бољег начина да Србија схвати да јој није место у Европској унији од политике посланика Европског парламента и зато молим европосланике да се ни случајно не промене и да наставе да нас вређају и уцењују, да наставе да показују колико не познају Србе и колико им и није важно да их упознају.

Само нека наставе са претњама и уценама и верујем да ће и председник Вучић  преиспитати одлуку о наставку пута ка Европској унији. Председника свих Срба Александра Вучића само ваше уцене и претње могу уверити да треба да напусти политику приближавања Европској унији. Зато посланици Европског парламента, немојте да се стидите што вас у вашим земљама не питају и не слушају, само наставите са нападима на Србију и помозите Србији и председнику свих Срба да што пре напусте пут ка чланству у Европску унију.

Пошто је војно неутрална, Србија треба да буде и политички неутрална. Да би се то и десило, само нека европосланици наставе са уценама", изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин коментаришући најаву европосланика да ће Европски парламент Резолуцијом тражити од Србије да уведе санкције Русији.