Актуелно

Завршна јавна раправа о Нацрту закона о унутрашњим пословима одржана данас у Привредној комори

17.09.2021.
Завршна јавна раправа о Нацрту закона о унутрашњим пословима одржана је данас у Привредној комори у Београду, уз представнике државних органа, јавних служби, синдиката, стручне јавности, као и цивилног сектора...

Завршна јавна раправа о Нацрту закона о унутрашњим пословима одржана је данас у Привредној комори у Београду, уз представнике државних органа, јавних служби, синдиката, стручне јавности, као и цивилног сектора.

Секретар Министарства унутрашњих послова Зоран Лазић оценио је да је јавна расправа у Београду била конструктивна  и добра, као и да је задовољан аргументима које су изнели сви учесници расправе.

„Било је представника синдиката и наших запослених, представника независних институција, Заштитник грађана, Повереник за информације од јавног значаја и заштите података о личности, невладиних организација и сектора безбедности и заштите људских права. Истицали су своје примедбе, аргументовано смо разговарали о свему“, поручио је Лазић.

„Након овог, Министарство ће размотрити све резултате јавне расправе. У извештају Влади ћемо доставити оно што сматрамо да су резултати јавне расправе. Надам се да ћемо до краја године успети да  донесемо у Народној скупштини нови Закон о унутрашњим пословима“, поручио је Лазић, захваливши се свима на конструктивној расправи.

Лазар Ранитовић из Синдиката српске полиције истакао је да је задовољан одржаним расправама.

Како је поручио, наведени закон за који су одржане расправе доприноси безбеднијој Србији и њеним грађанима.

„Има добрих решења која су донета новим законом у односу на претходни закон. Наравно да има ствари неких са којима се ми нисмо сложили као синдикат, јер бит синдиката је да што боље услове тражи за раднике, али најбитније да ћемо овим законом заједно допринети што безбеднијој Србији“, рекао је Ранитовић.

Подсећамо, јавна расправа на тему Закона о унутрашњим пословима  одржана је  13. септембра у Нишу и 15. септембра у Новом Саду.