Актуелно

Министар Вулин у Рибнику: Србија никада неће престати да подржава и помаже Републику Српску

08.01.2022.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас примопредаји ватрогасног возила које је Министарство унутрашњих послова Републике Србије донирало општини Рибник и истакао да Република Србија, док је предводи председник Александар Вучић, никада неће престати да помаже и подржава Републику Српску и њен народ...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас примопредаји ватрогасног возила које је Министарство унутрашњих послова Републике Србије донирало општини Рибник и истакао да Република Србија, док је предводи председник Александар Вучић, никада неће престати да помаже и подржава Републику Српску и њен народ.

„Нема бољег начина да честитамо свим грађанима Републике Српске велики празник, 30 година Републике Српске, него да на делу покажемо колико нам је стало до свих њених грађана, колико нам је стало до нашег народа и безбедности свих који живе у Републици Српској“, истакао је министар Вулин.

Нагласио је да Србија између безбедности својих грађана и грађана Републике Српске  не види никакву разлику и да Србију свака мука Републике Српске боли, а сваки успех радује.

„Док Александар Вучић предводи Републику Србију, Република Српска ће бити чувана, заштићена и помогнута. Република Српска ће бити део сваке наше политике, идеје, мисли.  Грађани Републике Српске треба да знају да док је Република Србија ту неће нестати и неће престати да се поштује Дејтонски споразум и неће никада престати да се помаже и подржава Република Српска и њен народ“, поручио је министар Вулин.

Према његовим речима, и ова донација је начин да Србија покаже колико јој је стало до Републике Српске.

„Без обзира у ком министарству се ја налазио или било ко други, свако министарство мора и треба да мисли о Републици Српској и њеним грађанима, о нашем народу са ове стране Дрине и да води рачуна да буде сигуран, заштићен и безбедан. Свака потреба људи у Републици Српској, свака потреба нашег народа, биће задовољена од стране Републике Србије, када год може и када год се укаже потреба“, рекао је министар полиције.

Начелник општине Рибник Небојша Караћ истакао је да је министар Вулин испунио обећање које је дао приликом последње посете општини Рибник и обиласка Дома ватрогасаца у тој општини, који је у завршној фази опремања и пуштања у рад.

„Министар Вулин је обећао. Нисмо ни сумњали у то обећање и ево данас смо добили  савремено ватрогасно возило које ће нам пуно значити и у наредној фази можемо да објавимо јавни позив за пријем ватрогасаца, да их обучимо и да почну да раде“, рекао је Караћ.

Указао је да је ова донација општини од великог значаја, посебно јер је 60 одсто њене територије покривено шумом и да је дрвна индустрија основна привредна грана у Рибнику.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије Лука Чаушић изразио је задовољство што присуствује примопредаји ватрогасног возила, запремине 4.000 литара воде, које је МУП донирао општини Рибник, на инцијативу министра Вулина.

„Срећан сам јер ће становништво општине Рибник бити знатно безбедније, а због тога што је Република Србија у прилици да вредно и савремено возило поклони нашем народу у Републици Српској“, рекао је Чаушић и нагласио да Србија интензивно улаже у систем заштите и спасавања.

Истакао је да је Сектор за ванредне ситуације увек спреман да помогне колегама у Републици Српској и да са Републичком управом цивилне заштите имају више од колегијалног и приљатејског односа.

Чаушић је свим ватрогасцима и грађанима Републике Српске честитао сутрашњи Дан Републике Српске за који им је пожелео безбедност.