Актуелно

Министар Вулин на Евији обишао припаднике Хеликоптерске јединице

11.08.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас припаднике Хеликоптерске јединице који на острву Евија заједно са грчким колегама улажу надљудске напоре у борби са ватреном стихијом која је захватила ово острво...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао је данас припаднике Хеликоптерске јединице који на острву Евија заједно са грчким колегама улажу надљудске напоре у борби са ватреном стихијом која је захватила ово острво.

Министар Вулин истакао је да је поносан на припаднике ове јединице који су након максималног ангажовања на гашењу пожара у Србији и Северној Македонији, неуморно наставили рад како би помогли братском грчком народу у борби са пожарима који су их задесили.

Командант Хеликоптерске јединице Ненад Недић навео је да је током јучерашњег дана Хеликоптерска јединица у 30 налета, изнад северозападног дела острва, избацила 35 тона воде, на два села која су била угрожена пожаром који је крајем дана локализован и стављен под контролу.

Недић је истакао да је Република Србија једна од ретких земаља која је у Грчку послала ваздухоплове и прецизирао да је уз Швајцарску која је послала три, Србија као помоћ грчком народу послала три хеликоптера, два „бел 212“ и „Х-145“, са 14 чланова посаде, пилотима и ваздухопловним механичарима.   

Према његовим речима, и тај податак говори о капацитетима са којима располаже наше Министарство унутрашњих послова.

Командант Хеликоптерске јединице рекао је да је посада са хеликоптерима смештена у војној бази Танагра, која се налази 20 минута лета од северног дела острва који је простор ангажовања српских хеликоптера.

Припадници Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова, након гашења пожара у Србији и ангажовања у Северној  Македонији,  по наређењу председника Републике Србије Александра Вучића упућени су у Грчку, како би помогли у савладавању пожара који су захватили ову земљу.