Актуелно

Министар Вулин: Србија ће, захваљујући самосталној политици председника Вучића, ове зиме имати и струју и гас

15.10.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ће Србија и Мађарска, захваљујући самосталној политици коју воде председник Александар Вучић и премијер Виктор Орбан ове зиме имати и струју и гас...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ће Србија и Мађарска, захваљујући самосталној политици коју воде председник Александар Вучић и премијер Виктор Орбан ове зиме имати и струју и гас. 

Министар Вулин, који је заједно са мађарским колегом Шандором Пинтером на граничном прелазу Хоргош–Реске обишао заједничке српско-мађарске патроле које ће од данас бринути о безбедности границе између Србије и Мађарске, истакао је да само слободне и суверене земље могу да одбране своје границе и свој начин живота. 

„Помоћ од других тешко можемо да очекујемо, а сигурно никоме није више стало до наших земаља од нас самих. Александар Вучић и Виктор Орбан воде самосталну политику и доносе одлуке у складу са интересима својих држава“, рекао је министар Вулин. 

Захваљујући таквој политици, како је навео, Србија и Мађарска ће ове зиме имати и гаса и струје, јер председници Вучић и Орбан нису прихватили наређења и диктате. 

„Зато што смо изградили гасовод и нисмо одустали од наших електрана, ми ћемо ове године имати и струје и гаса. Зато што нисмо одустали од нашег пријатељства са Руском Федерацијом имаћемо и најповољнију цену гаса. То је зато што Вучић и Орбан воде независну самосталну политику. Таква самостална политика се води и када је у питању чување наших граница и нашег начина живота“, казао  је министар Вулин.