Актуелно

Министар Вулин: Коридор 10 најбезбеднија европска саобраћајница

20.09.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је захваљујући ангажовању и преданом раду полиције током ове туристичке сезоне Коридор 10 најбезбеднији европски пут и да је број кривичних дела на овој саобраћајници смањен за 40 одсто...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је захваљујући ангажовању и преданом раду полиције током ове туристичке сезоне Коридор 10  најбезбеднији европски пут и да је број кривичних дела на овој саобраћајници смањен за 40 одсто. 

Министар Вулин, који је обишао Командно-оперативни центар Министарства унутрашњих послова прецизирао је да је током туристичке сезоне кроз Републику Србију прошло 13.415.000 путника и око четири милиона возила.

„Припадници Министарства унутрашњих послова, за све то време, обезбеђивали су  133 различита објекта на Коридору 10. Захваљујући њиховом ангажовању и преданом раду, повећаној видљивости и томе што су 24 часа били присутни на Коридору 10 можемо да кажемо да је у овој туристичкој сезони то  био најбезбеднији европски пут“, истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, број кривичних дела, захваљујући ангажовању полиције, смањен је за 40 одсто у односу на 2019., када није било епидемије Ковида и мера закључавања.

„Србија је безбедна земља, и сваки њен део мора бити безбедан. Полиција ће наставити са ангажовањем на Коридору 10, али и на свим другим саобраћајницама у нашој земљи“, истакао је министар Вулин, који се захвалио свим полицијским службеницима ангажованим на овој саобраћајници.

Министар је страним и домаћим држављанима који пролазе српским путевима поручио да о њиховој части и имовини брину припадници Министарства унутрашњих послова који воде рачуна да сваки део Србије буде сигуран и безбедан.