Актуелно

Стефановић и Ендрјус о даљем унапређењу сарадње у области борбе против наркотрафикинга

17.05.2019.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, у оквиру званичне посете Сједињеним Америчким Државама, разговарао је у Вашингтону са замеником помоћника секретара Међународног бироа за наркотике и спровођење закона Јорганом Ендрјусом о даљем унапређењу сарадње у области борбе против наркотрафикинга...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, у оквиру званичне посете Сједињеним Америчким Државама, разговарао је у Вашингтону са замеником помоћника секретара Међународног бироа за наркотике и спровођење закона Јорганом Ендрјусом о даљем унапређењу сарадње у области борбе против наркотрафикинга.

Министар Стефановић упознао је саговорника са резултатима које је Министарство унутрашњих послова остварило у борби против трговине наркотицима и нагласио да је српска полиција током 2018. године запленилa више од четири тоне дроге, као и да је за само четири месеца ове године одузела више од две тоне наркотика.

Захваливши се Влади САД на досад пруженој помоћи, Стефановић је истакао да је она била изузетно значајна за унапређење капацитета Министарства унутрашњих послова и усавршавање припадника МУП, посебно у области борбе против организованог криминала, тероризма, трговине наркотицима и људима.

На састанку је било речи и о даљој сарадњи Министарства унутрашњих послова и Међународног бироа за наркотике и спровођење закона кроз различите пројекте.

Министар Стефановић посебно је истакао заинтересованост за одржавање обука за српске полицајце у области борбе против корупције, трговине људима, као и на пољу финансијских истрага и висoкотехнолошког криминала.

Заменик помоћника секретара Међународног бироа за наркотике и спровођење закона Јорган Ендрјус истакао је да је српска полиција поуздан партнер у борби против организованог и свих других видова криминала и да је задовољство радити са њеним припадницима.

Ендрјус је похвалио рад српске полиције и констатовао да је она уложила доста напора у борби против организованог криминала.

На састанку је било речи и о раду полиције у заједници и превентивном раду са децом, а министар Стефановић је упознао Ендрјуса са пројектима које Министарство унутрашњих послова Републике Србије предузима у погледу едукације деце на тему безбедности.

Стефановић је посебно истакао предмет „Основи безбедности деце“, у оквиру кога полицијски службеници подучавају ученике првог, четвртог и шестог разреда у основним школама како да се безбедно понашају и заштите.