Aktuelno

Ministar Gašić otvorio modernu Policijsku ispostavu Stari grad u Novom Sadu

25.09.2023.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je danas svečano otvorio potpuno opremljenu Policijsku ispostavu Stari grad u Novom Sadu, najavljujući nove investicije u poboljšanje uslova rada policijskih službenika na teritoriji Južnobačkog okruga.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio  je  danas novu,  moderno opremlјenu zgradu Policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu i najavio nova ulaganja u vidu pobolјšanja uslova rada policijskih službenika na području Južnobačkog okruga.

„Ova policijska ispostava pokriva urbano jezgro grada, vitalne objekte koji se u njemu nalaze, a ono što je takođe važno, na njenoj teritoriji održava se najveći broj manifestacija i kulturnih događaja. Upravo policijski službenici ove ispostave su nadležni za obavlјanje kompleksnih bezbednosnih poslova i zadataka. Sve to daje dodatni značaj i smisao ovom projektu, koji ima za cilј da pruži što veću bezbednost i sigurnost građana“, istakao je ministar Gašić.

Ministar je naglasio da je izgradnjom ove policijske ispostave nastavlјen trend modernizacije uslova rada policijskih službenika  što  će doprineti njihovoj efikasnosti i pružiti podsticaj da policija u zajednici ostvari još bolјe rezultate.

„U ovoj zgradi Policijske ispostave Stari grad, urađena je i nova šalter sala za upravne poslove, što će dodatno rasteretiti ostale policijske stanice i olakšati građanima pristup izradi ličnih dokumenata i to je upravo i cilј, da građani osete efikasnost i brzinu u postupanju policije“, rekao je ministar i zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na podršci u realizaciji projekta, kao i svih koji za cilј imaju unapređenje uslova rada policijskih službenika.

Ministar se takođe zahvalio i gradskoj upravi Novog Sada koja je obezbedila zemlјište i infrastrukturu, kao i sredstva za opremanje ovog objekta, kao i na podršci u rekonstrukciji i izgradnji novih objekata za potrebe policije.   

„U planu je rekonstrukcija objekta u Kaću, kao i rekonstrukcija zgrade sedišta Policijske uprave Novi Sad, Policijske stanice u Temerinu, renoviranje prostorija za zadržavanje u pet policijskih stanica na teritoriji Južnobačkog okruga, a izrađena su i idejna rešenja za izgradnju tri nove policijske stanice na Klisi, Detelinari i u Futogu“, istakao je ministar Gašić i naglasio da naša policija svojim radom i rezultatima stoji rame uz rame sa evropskim kolegama,  a MUP će im omogućiti još bolјe uslove za rad.

Inače, ovaj savremeni objekat površine je oko 780 kvadratnih metara i ima moderne kancelarije, dežurnu službu, prostorije za prihvat i zadržavanje dovedenih lica, prostorije za nadzor, salu za sastanke i druge prostorije neophodne za funkcionisanje cele službe u svakodnevnom radu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da je od imenovanja ministra Gašića na čelno mesto u Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenut jedan veliki posao osavremenjavanja, modernizacije i pobolјšanja uslova u kojima  rade policijski službenici u svim organizacionim jedinicama.

„Videli ste kada je reč o promeni načina i promeni strategije školovanja policijskih službenika, da ovde u Novom Sadu - u Sremskoj Kamenici imamo novu, četvorogodišnju školu unutrašnjih poslova, praktično gimnazijskog ranga i tamo se izvode značajne investicije i ovde u Policijskoj stanici Stari grad“, poručio je Mirović i dodao da  će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava ovaj veliki talas obnove policijskih stanica, rekonstrukcije svih objekata u kojima živi i radi naša policija.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je istakao zadovolјstvo što je građanima ovog grada vraćena policijska stanica posle više godina.

„Ono što je Grad uradio, preko Gradske uprave za imovinu smo sproveli ovaj projekat za koji je država izdvojila 142 miliona dinara, Grad je 18 miliona dinara izdvojio za komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu. Objekat ima 36 parking mesta, a takođe smo izdvojili i sedam i po miliona dinara za opremanje objekta“, rekao je gradonačelnik.

On je najavio da će se nastaviti sa ulaganjima i projektima u saradnji sa Republikom i Pokrajinom.