Актуелно

Министар Гашић отворио модерну Полицијску испоставу Стари град у Новом Саду

25.09.2023.
Министар унутрашњих послова Братислав Гашић је данас свечано отворио потпуно опремљену Полицијску испоставу Стари град у Новом Саду, најављујући нове инвестиције у побољшање услова рада полицијских службеника на територији Јужнобачког округа.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић отворио  је  данас нову,  модерно опремљену зграду Полицијске испоставе Стари град у Новом Саду и најавио нова улагања у виду побољшања услова рада полицијских службеника на подручју Јужнобачког округа.

„Ова полицијска испостава покрива урбано језгро града, виталне објекте који се у њему налазе, а оно што је такође важно, на њеној територији одржава се највећи број манифестација и културних догађаја. Управо полицијски службеници ове испоставе су надлежни за обављање комплексних безбедносних послова и задатака. Све то даје додатни значај и смисао овом пројекту, који има за циљ да пружи што већу безбедност и сигурност грађана“, истакао је министар Гашић.

Министар је нагласио да је изградњом ове полицијске испоставе настављен тренд модернизације услова рада полицијских службеника  што  ће допринети њиховој ефикасности и пружити подстицај да полиција у заједници оствари још боље резултате.

„У овој згради Полицијске испоставе Стари град, урађена је и нова шалтер сала за управне послове, што ће додатно растеретити остале полицијске станице и олакшати грађанима приступ изради личних докумената и то је управо и циљ, да грађани осете ефикасност и брзину у поступању полиције“, рекао је министар и захвалио председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије на подршци у реализацији пројекта, као и свих који за циљ имају унапређење услова рада полицијских службеника.

Министар се такође захвалио и градској управи Новог Сада која је обезбедила земљиште и инфраструктуру, као и средства за опремање овог објекта, као и на подршци у реконструкцији и изградњи нових објеката за потребе полиције.   

„У плану је реконструкција објекта у Каћу, као и реконструкција зграде седишта Полицијске управе Нови Сад, Полицијске станице у Темерину, реновирање просторија за задржавање у пет полицијских станица на територији Јужнобачког округа, а израђена су и идејна решења за изградњу три нове полицијске станице на Клиси, Детелинари и у Футогу“, истакао је министар Гашић и нагласио да наша полиција својим радом и резултатима стоји раме уз раме са европским колегама,  а МУП ће им омогућити још боље услове за рад.

Иначе, овај савремени објекат површине је око 780 квадратних метара и има модерне канцеларије, дежурну службу, просторије за прихват и задржавање доведених лица, просторије за надзор, салу за састанке и друге просторије неопходне за функционисање целе службе у свакодневном раду.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић нагласио је да је од именовања министра Гашића на челно место у Министарство унутрашњих послова покренут један велики посао осавремењавања, модернизације и побољшања услова у којима  раде полицијски службеници у свим организационим јединицама.

„Видели сте када је реч о промени начина и промени стратегије школовања полицијских службеника, да овде у Новом Саду - у Сремској Каменици имамо нову, четворогодишњу школу унутрашњих послова, практично гимназијског ранга и тамо се изводе значајне инвестиције и овде у Полицијској станици Стари град“, поручио је Мировић и додао да  ће Покрајинска влада наставити да подржава овај велики талас обнове полицијских станица, реконструкције свих објеката у којима живи и ради наша полиција.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је истакао задовољство што је грађанима овог града враћена полицијска станица после више година.

„Оно што је Град урадио, преко Градске управе за имовину смо спровели овај пројекат за који је држава издвојила 142 милиона динара, Град је 18 милиона динара издвојио за комуналну и саобраћајну инфраструктуру. Објекат има 36 паркинг места, а такође смо издвојили и седам и по милиона динара за опремање објекта“, рекао је градоначелник.

Он је најавио да ће се наставити са улагањима и пројектима у сарадњи са Републиком и Покрајином.