Актуелно

Министар Вулин: Да Србија није видела својим очима ово што смо јој показали, са оваквим медијима и опозицијом, Беливук би био светац

24.07.2021.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин гостовао је данас на телевизији Пинк и том приликом упитао шта би се десило да нису приказане фотографије које сведоче о зверствима припадника клана Беливук-Миљковћ, с обзиром да и сада, пошто су сви видели да је Беливук кољач и убица, поједини медији и политичари праве од њега хероја...

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин гостовао је данас на телевизији Пинк и том приликом упитао шта би се десило да нису приказане фотографије које сведоче о зверствима припадника клана Беливук-Миљковћ, с обзиром да и сада, пошто су сви видели да је Беливук кољач и убица, поједини медији и политичари праве од њега хероја. 

„Питали су нас често зашто сте показали ове фотографије, ајде сада ја вама да поставим питање друго, замислите да нисмо све ово показали, а погледајте какав третман има Беливук након приказаних зверстава на којима се лично фотографише са лешевима жртава, и верује му се. Да Србија није видела својим очима ово што смо јој показали, са оваквим медијима, са оваквом опозицијом, он би био светац. Ми бисмо имали демонстрације пред Специјалним судом да се пусти тај добри човек, јер је то политички обрачун власти са навијачима Партизана. То би тако изгледало. Забога, њему се даје на значају да говори истину, а знате да је клао људе лично својом руком, имате фотографију за то.  Они су мучили људе и они су уживали у мучењу. Тражили су да поједине жртве буду дуже мучене, а поједине краће. Према некима су имали саосећање , а неке су мучили сатима. Чак су били незадовољни ако се то мучење не одвија довољно дуго. Сад такав има статус крунског сведока и сад Вучић, председник Републике Србије треба да објашњава шта је Беливук то смислио, шта је он то слагао", поручио је министар Вулин. 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин казао је да је врло занимљиво да су председник Вучић и он који су разбили клан Беливук-Миљковћ били у спрези и контакту са њима против којих су се борили. 

„Сваком је јасно да је Србија после разбијања ове банде сигурнија. Да је боље место за живот. Извините, коме припада заслуга за то, припада Александру Вучићу који је окупио све безбедносне структуре, који је инсистирао у разговору са свима нама да се то и уради, да се мафија у овој земљи уништи. Заслуга за све то припада МУП-у, БИА и Тужилаштву за организовани криминал.  Врло занимљиво, да смо са криминалцима комуницирали, делили куће у Ритопеку, кланице и шта већ, радили само ми који смо се борили против њих, врло занимљиво. Сад замислите какви смо ми чудни и неопрезни људи. Да ли је могуће да смо Александар Вучић и ја толико неопрезни људи да ја постанем министар унутрашњих послова који сам сарађивао са њима и који знам да ће они једног дана то рећи и да Александар Вучић поведе борбу против њих, похапси их и разбије, а комуницирао са њима, седео по неким становима на Звездари и тражио од њих кућу у Ритопеку. Врло занимљиво да су најгори који су са њима били све време у контакту, баш ми који смо их похапсили", поручио је министар Вулин током гостовања на Пинку. 

„Ја сам формирао радну групу са задатком да се ова банда похапси 8. децембра 2020. године. Али и тог 8. децембра када сам потписао формирање радне групе, ја сам одлично знао шта чека и Александра Вучића и мене и све нас који се боримо против њих, али вреди. Одмах да вам кажем вреди. Србија је безбедније место, Србија нема кланицу, Србија је место у коме можете дете да пустите увече да оде са друштвом и да се врати, то вреди", закључио је министар Вулин.