Актуелно

Министру Вулину плакета од крајишких Срба за допринос у очувању крајишке културе, обичаја и културе сећања

03.08.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је хрватска злочиначка акција „Олуја“ била највеће етничко чишћење почињено после Другог светског рата, за које до данас нико није одговарао и нагласио да Србија коју води председник Александар Вучић никада тај злочин према Србима неће заборавити и престати да инсистира на правди и казни за злочинце...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је хрватска злочиначка акција „Олуја“ била највеће етничко чишћење почињено после Другог светског рата, за које до данас нико није одговарао и нагласио да Србија коју води председник Александар Вучић никада тај злочин према Србима неће заборавити и престати да инсистира на правди и казни за злочинце.

„Јака и стабилна Србија стоји уз сваког свог сународника ма где он да живи. Никада се више неће поновити „Олуја“ и никада више српски народ у колонама неће напуштати своје домове, место где је рођен“, рекао је министар Вулин после састанка са Миланом Жунићем, председником Kоординације удружења избеглих и расељених у Републици Србији.

Министар је истакао да је председник Вучић први српски државник који је на адекватан начин почео да обележава страдање српског народа и нагласио да Србија никада више неће ћутати о својим жртвама и страдањима, о ужасу који је задесио српски народ и овом „усташком дивљању“ које је остало некажњено.

Према његовим речима, 250.000 прогнаних, побијених и несталих Срба током и после „Олује“, опомињу да не смеју бити заборављени и да Србија увек  јасно и гласно, без обзира на притиске, „Олују“ мора да назива правим именом -  злочином и етничким чишћењем.

Представници Kоординације удружења избеглих и расељених у Републици Србији, која у свом саставу има 72 удружења, министру Вулину уручили су плакету у знак захвалности за дугогодишњи допринос и очување крајишке културе, обичаја и културе сећања.