Актуелно

Одржан други састанак Управљачког одбора пројекта „Подршка Европске уније управљању миграцијама у Србији“

27.03.2024.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Данило Стевандић данас је на другом састанку Управљачког одбора пројекта „Подршка Европске уније управљању миграцијама у Србији - јачање управљања миграцијама и контроле граница“, којим је председавао, а који се финансира из средстава Европске уније у износу од 11,3 милиона евра, истакао значај који пројекат треба да оствари у контексту правовремене реакције на бројне изазове у области управљања миграторним токовима и контроле граница...

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Данило Стевандић данас је на другом састанку Управљачког одбора пројекта „Подршка Европске уније управљању миграцијама у Србији - јачање управљања миграцијама и контроле граница“, којим је председавао, а који се финансира из средстава Европске уније у износу од 11,3 милиона евра, истакао значај који пројекат треба да оствари у контексту правовремене реакције на бројне изазове у области управљања миграторним токовима и контроле граница.

На састанку су, поред представника Министарства унутрашњих послова, учествовали и представници Делегације Европске уније у Републици Србији, Министарства за европске интеграције и Међународне организације за миграције, која je имплементациони партнер на пројекту.

Током састанка указано је на важност пројекта како у погледу средстава, тако и у погледу резултата који се систематично остварују имплементацијом овог и других пројеката у овој области, а чиме се учвршћује сарадња свих релевантних партнера у управљању миграцијама у Републици Србији.

Реализацијом конкретних активности у пројекту, унапредиће се капацитети Министарства унутрашњих послова у погледу контроле кретања миграната по дубини територије, боља и бржа идентификација миграната, као и капацитети прихватилишта за странце. Све активности пројекта су директно усмерене на испуњење заједничких активности у склопу Акционог плана ЕУ - Западни Балкан за област миграција.