Актуелно

Министар Вулин: Борба против уличног криминала је кључна за обичног човека

27.11.2020.
„Постоји организовани криминал са којим борба никад неће престати, али оно што је мени као министру унутрашњих послова посебно значајно јесте улични криминал који вређа сваког од нас, који квари наш живот..."

„Постоји организовани криминал са којим борба никад неће престати, али оно што је мени као министру унутрашњих послова посебно значајно јесте улични криминал који вређа сваког од нас, који квари наш живот. Нећу да се плашим да ће детету у школи неко скинути патике, нећу да га неко пресреће на улици, нећу да видим дилера у близини школског дворишта, нећу да чујем за крађе кола, нећу да неко обија куће. То све делује мало, али то чини наш живот. Зато је борба против уличног криминала изузетно важна, мени је то приоритет“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије „Пинк“.

„Кад видите саопштење полиције па кажете шта су урадили, ухватили неког ко је отимао торбице јака вест, јесте, то је јака вест, зато што тај ко је отимао торбице квари свакодневни живот сваком од нас. На пример, потукла се деца, то је вршњачко насиље, нећу да нико дира дете у школи, нећу да оно мора да се плаши банди, силеџија. Зато морамо да се изборимо са тим. Ми не можемо сами зато, грађани, помозите нам, пријавите нам. Пријавите сваки рекет, то се најлакше доказује. Само је потребно да оштећени дође у полицију и да каже ко га рекетира, а ми ћемо организовати све што је потребно да се то докаже. Само дођите у своју полицију, верујте нам. Борба против уличног криминала је кључна“, поручио је министар Вулин.