Актуелно

Државни секретар Јоцић састао се са делегацијом Савезног министарства унутрашњих послова Републике Аустрије

14.10.2022.
Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић састао се у Регионалном центру граничне полиције према Републици Северној Македонији са делегацијом Савезног министарства унутрашњих послова Републике Аустрије, коју је предводио директор савезне полиције Републике Аустрије Михаел Такач

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић састао се у Регионалном центру граничне полиције према Републици Северној Македонији са делегацијом Савезног министарства унутрашњих послова Републике Аустрије, коју је предводио директор савезне полиције Републике Аустрије Михаел Такач.

Две делегације су обишле границу Републике Србије са Републиком Северном Македонијом и том приликом је аустријска страна имала прилику да стекне увид у тренутно стање на граници, као и да се упозна са начином рада и зоном одговорности припадника Управе граничне полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Такође, током састанка размотрени су и модалитети помоћи аустријске стране Министарству унутрашњих послова Србије када је реч о борби против ирегуларних миграција.

Државни секретар Јоцић и директор савезне полиције Аустрије Такач истакли су неопходност сарадње и деловања на међународном нивоу, имајући у виду да мигрантска криза захтева конкретне одговоре, резултате и заједничке иницијативе како на међународном, тако и на националном нивоу, што је и наглашено на трилатералном састанку Републике Србије, Мађарске и Републике Аустрије на тему ефикасног управЉања процесима миграције, а који је одржан 6. октобра ове године у Београду.