Актуелно

Министар Вулин: МУП мора да јача своје капацитете

17.08.2021.
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је данас у Новом Саду да организовани криминал често мења форме деловања и да полиција, у складу са тим, мора јачати своје капацитете како би спремно одговорила на сваки нови облик...
Министар Вулин: МУП мора да јача своје капацитете
Министар Вулин: МУП мора да јача своје капацитете
Министар Вулин: МУП мора да јача своје капацитете
Министар Вулин: МУП мора да јача своје капацитете

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је данас у Новом Саду да организовани криминал често мења форме деловања и да полиција, у складу са тим, мора јачати своје капацитете како би спремно одговорила на сваки нови облик.
 
Министар Вулин је у Новом Саду на колегијуму Управе криминалистичке полиције на коме је презентована Обавезна инструкција о криминалистичко-оперативном раду полиције, указао да развој криминалистичко-оперативних метода представља важан корак у том правцу.
 
Министар је похвалио резултате које је Управа криминалистичке полиције остварила у претходном периоду, посебно у борби против организованог криминала, чија је круна разбијање једног од најсуровијих криминалних кланова Беливук-Миљковић.
 
„Ова акција резултат је и доказ стручности и знања, али и доказ важности планског и систематичног рада, који једино гарантује успех у борби против свих видова криминала, нарочито оних најтежих“, истакао је министар Вулин и оценио да ће снажан допринос у систематичности и планском деловању имати управо представљена Инструкција.  
 
Указао је да је последњи овакав акт донет пре 11 година, од када су се облици криминала значајно мењали, што је проузроковало и нове методе у раду полиције.
 
„Нова инструкција, усаглашена са  позитивним законодавством, представља важан основ  за ефикасно поступање не само у откривању кривичних дела, већ и њиховом доказивању“, нагласио је министар Вулин.  

Министар Вулин је додао да сваки полицајац који се бори против најтежих облика криминала има апсолутну подршку државе на чијем је челу председник Александар Вучић.