Актуелно

Mинистар Стефановић положио венац на спомен-обележје у знак сећања на припаднике МУП-а који су страдали током НАТО агресије

24.03.2020.
Стефановић:„И овога 24. марта сећамо се херојске жртве 167 припадника полиције који су током НАТО агресије дали своје животе бранећи слободу наше земље и свега што су учинили служећи поносно Србији“...

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић положио је данас венац на спомен-обележје у Улици кнеза Милоша у Београду, у знак сећања на 167 припадника Министарства унутрашњих послова, који су страдали током НАТО агресије 1999. године и поручио да Србија никада неће заборавити своје хероје.

„И овога 24. марта сећамо се херојске жртве 167 припадника полиције који су током НАТО агресије дали своје животе бранећи слободу наше земље и свега што су учинили служећи поносно Србији“, истакао је Стефановић.

Поред тога што цени њихову жртву и дела, како је рекао Стефановић, Србија ће се тим људима одужити и бригом о њиховим породицама.

„Наставићемо да запошљавамо њихову децу, супруге, чланове породица и  показујемо да ће Србија чувати сећање на њих“, рекао је Стефановић.

Министар је додао да је наша обавеза да сваког 24. марта, када је 1999. године почела НАТО агресија на Србију, подсећамо све наше грађане на људе који су својим животима платили нашу слободу и омогућили нам да живимо у земљи у којој се иде подигнуте главе.