Актуелно

Министар Вулин: Постоји талас организоване релативизације злочина Беливука и Миљковића, који користе као средство политичке уцене

29.07.2021.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин обраћајући се посланицима Скупштине Србије истакао је данас да у медијској структури, подржаној од појединих политичара, постоји талас организованог, припремљеног напора да се злочини банде Вељка Беливука и Марка Миљковића релативизују и да се они искористе као средство политичке борбе и политичке уцене...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин обраћајући се посланицима Скупштине Србије истакао је данас да у медијској структури, подржаној од појединих политичара, постоји талас организованог, припремљеног напора да се злочини банде Вељка Беливука и Марка Миљковића релативизују и да се они искористе као средство политичке борбе и политичке уцене.

Одговарајући на питање посланика Странке правде и помирења, министрар Вулин је у Скупштини Србије казао да се покушава релативизација злочина које је ова банда починила и да се покушава њихово претварање у политички фактор којим треба утицати на будуће изборе и на бираче.

 „Нико више не говори шта су они урадили него се говори да сам ја власник куће у Ритопеку. И то се пренесе као потпуно релевантна информација, као потпуно исправан став“, рекао је министар Вулин указавши да се све то преноси без аргумената и износи као вест.

„Бићу најсрећнији уколико будем могао на свако од тих питања да одговорим пред камерама на полиграфу. Да Србија то види. Да ме питају да ли сам икада у животу видео Миљковића или Беливука, да ли сам комуницирао са њима на било који начин, да ли сам икада у животу затражио било шта од њих, икада био, видео кућу у којој су убијали и клали, да ли је било какве вербалне или невербалне комуникације било са тим зликовцима и убицама“, рекао је министар Вулин и додао да би волео и њих да види на том полиграфу.

Министар је навео да прихвата кривицу ако је она у томе што је та банда разбијена и похапшена и да прихвата да буде нападан од мафије, јер је то заслужио, као што су неки други заслужили њихову заштиту.

Министар Вулин је истакао да се већ годинама покушава да се од председника Србије Александра Вучића и чланова његове породице направе криминалци, плански и намерно.

„Када неког човека потпуно дехуманизујете, представите као моралну наказу, ви тражите некога ко ће са таквим човеком раскрстити. Ко ће бити херој нације. Стварате утисак да је велика већина Срба спремна да ликвидира тог човека и да се тражи ко ће бити први“, рекао је министар Вулин.

Адвокати, као је рекао, узимају на себе да су судије и тужиоци и одлучују ко је крив и то не питајући ни струку, ни правду.

„Када тако нешто радите имате јасну намеру и жељу да се зло деси, ви га прижељкујете и тражите, позивате да се зло деси и зато годинама од Александра Вучића и његове породице правите криминалаце, мафијаше и након свих ових година ни једног јединог доказа, ни једне једине кредибилнe реченице која би водила у том правцу“, нагласио је министар Вулин, уз оцену да се то ради да би се створила атмосфера да је све дозвољено и нормално.

Таква дехуманизација, како је рекао, није забележена ни у једној европској земљи. 

„Нађите ми земљу у којој је нормално да реч осумњичених за најтежа и најмонструознија кривична дела има исту тежину као реч председника државе, владе, министра унутрашњих послова и да се то у потпуности изједначава“, рекао је министар упитавши да ли неко може да замисли Ел Чапа како објашњава да нема везе са дрогом. А да је председник владе са њим диловао кокаин.

„Само у Србији имате довољно медија и политичара који говоре о режимској пропаганди против Беливука и Миљковића. Је ли потребно рећи било шта осим показати шта су ти злотвори урадили и још се буне што држава има храбрости да стане иза онога што је урадила и не дозволи да се то више понови“, казао је министар полиције.

Истакао је да је поносан што је уз председника Вучића и што покушавају да их повреде, увреде на исти начин и на истој страни.

Министар Вулин је након свог излагања у Скупштини Србије добио громогласан аплауз од стране посланика као израз подршке у борби против мафије.