Актуелно

Министар Вулин упутио телеграме саучешћа поводом смрти руског министра Зиничева

08.09.2021.
Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин поводом смрти министра Јевгенија Николајевича Зиничева упутио је телеграме саучешћа првом заменику министра Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода Руске Федерације Александру Петровичу Чупријану и амбасадору те земље у Србији Александру Боцан-Харченку...

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин поводом смрти министра Јевгенија Николајевича Зиничева  упутио је телеграме саучешћа првом заменику министра Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање последица елементарних непогода Руске Федерације Александру Петровичу Чупријану и амбасадору те земље у Србији Александру Боцан-Харченку.

„Веома ме је погодила вест да је министар Јевгениј Николајевич Зиничев погинуо на дужности током вежбе Запад-21. Министар Зиничев је дао живот покушавајући да спасе живот другог човека, чиме је још једном показао своју пожртвованост и посвећеност безбедности и добробити других.

Јевгениј Николајевич Зиничев је због храбрости и привржености својој отаџбини, којој је посветио цео свој живот уживао моје велико поштовање и дивљење. 

Молим Вас да примите моје искрено саучешће и желим да знате да смо припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије и ја у мислима са Вама, припадницима МЧС и породицом погинулог хероја. Такође, замолио бих Вас да породици Јевгенија Зиничева пренесете моје најискреније саучешће“ наводи се у телеграму министра Вулина који је упутио првом заменику министра Чупријану.

У телеграму саучешћа руском амбасадору у Србији Александру Боцан-Харченку, министар Вулин је  навео да га је дубоко погодила вест о смрти министра Зиничева кога је одликовала посебна храброст и људскост.